Obilježen Dan Gradske četvrti Jug II

Objavljeno: 30.05.2024

Na Trgu Jug II održana je svečana sjednica Vijeća Gradske četvrti Jug II te su položeni vijenci za poginule branitelje i građane Juga II u Domovinskom ratu, a time je započelo četverodnevno obilježavanje Dana ove Gradske četvrti, od 30. svibnja do 2. lipnja, na kojem će građani svih uzrasta moći uživati u bogatom edukacijskom, gastronomskom, sportskom i kulturnom programu.

Obilježavanju Dana Juga II, uime Grada Osijeka, nazočio je Tihomir Florijančić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Osijeka.

„Svim našim sugrađankama i sugrađanima čestitao bih Dan državnosti, a svim Jugovkama i Jugovcima želim čestitati njihov Dan Gradske četvrti. Kada govorimo o ulaganjima, reći ću ono što naš gradonačelnik često ponavlja, a to je da je u gradu trenutno aktivno 84 projekata vrijednosti preko 350 milijuna eura, a u skladu s tim ulažemo u sve gradske četvrti i mjesne odbore, pa tako i ovdje na Jugu II. Što se tiče nekih konkretnih brojki, preko milijun eura je ove godine predviđeno za sve gradske četvrti i mjesne odbore, što je 15% više u odnosu na prošlu godinu, a u skladu s tim za 15% povećano je i ulaganje za prioritete u ovoj Gradskoj četvrti u iznosu od oko 90.000,00 eura. Možda najvažniji projekt, koji je trenutno značajan svim našim sugrađanima ovdje na Jugu II je priprema projektno-tehničke dokumentacije za Bajer koji će postati moderni sportsko-rekreacijski centar, mjesto okupljanja za naše obitelji i umirovljenike te prepoznatljivo mjesto i na Jugu II i u cijelom gradu Osijeku.“, izjavio je predsjednik Gradskog vijeća Grada Osijeka Florijančić.

„Gradska četvrt Jug II u zadnjih godinu dana značajno napreduje. Obnovili smo velik broj cesta i nogostupa, napravili dosta toga da bi se digla razina života u našem naselju. Ono što je pred nama je rekonstrukcija krovišta na našoj tržnici, a uskoro se kreće s izgradnjom novog velikog dječjeg igrališta po uzoru na druge gradske četvrti, između Srijemske i Opatijske ulice. Kruna svega bit će početak radova na našem Bajeru, odnosno na izgradnji sportsko-rekreacijskog centra koji bi s radovima trebao započeti do kraja ove godine, a biti završen tijekom 2026. godine.“, rekao je predsjednik Vijeća Gradske četvrti Jug II Dejan Rusmirović.

Skip to content