Obilježen Dan gradske četvrti Industrijska četvrt i crkveni god sv. Josipa Radnika

Objavljeno: 03.05.2023

U petak, 28.travnja, obilježen je Dan Gradske četvrti Industrijska četvrt, Dan Temeljnog ogranka „Sveti Josip Radnik“ Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata i Crkveni god Župe svetog Josipa Radnika.

Tom prigodom položeni su vijenci i zapaljene svijeće u spomen žrtvama Domovinskog rata kod Spomen-obilježja u Drinskoj ulici. U sklopu obilježavanja, u dvorcu “Mačkamama”, održana je i svečana sjednica kojoj su prisustvovali predstavnici Grada Osijeka na čelu s predsjednikom Gradskog vijeća Tihomirom Florijančićem, dragovoljci i branitelji, ugledni građani, te članovi Vijeća Gradske četvrti Industrijska četvrt.

Programom prioriteta za održavanje i poboljšanje komunalne infrastrukture GČ Industrijska četvrt za 2023. godinu osigurano je 72 tisuće eura. U protekloj je godini izvršena sanacija dotrajalih nogostupa u Ramskoj ulici, a planirana je i sanacija nogostupa u Parku Mačkamama te u Zrmanjskoj ulici.

U 2022. godini obnovljene su Murska i Ilovska ulica, dok je u Dragonjskoj ulici obnovljen nogostup, a uloženo je i u obnovu te postavljanje javne rasvjete u ulicama Čikolska, Vrbaska, dio Zapadnog predgrađa od broja 24 do pružnog prijelaza kao i na pravcu prometnog koridora Zapadno predgrađe do Industrijske zone. Za navedene projekte ukupno je utrošeno oko 100 tisuća eura.

Skip to content