Obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja

Objavljeno: 05.08.2020

Prigodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, na Kapelici Kraljice mira na Krunskoj utvrdi, s lijeve obale Drave, položeni su vijenci i upaljene svijeće u spomen na sve poginule hrvatske branitelje i civilne žrtve Domovinskog rata. Prisjećajući se dana ponosa i slave, uz izaslanstva Osječko-baranjske županije, Hrvatske vojske, Policijske uprave Osječko-baranjske te udruga proisteklih iz Domovinskog rata, uime grada Osijeka u odavanju počasti sudjelovao je zamjenik gradonačelnika Boris Piližota.

-Svim sugrađankama i sugrađanima, svim hrvatskim državljanima čestitam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja. Danas obilježavamo 25. obljetnicu od vojno-redarstvene akcije Oluja, prisjećamo se svih hrvatskih branitelja koji su dali veliki obol u stvaranju suverene, moderne i neovisne Republike Hrvatske i izražavamo duboki pijetet prema onima čija je žrtva ugrađena u temelje naše domovine. Trebamo se, naravno, okrenuti ka budućnosti, ali ovu veličanstvenu akciju nikada ne smijemo zaboraviti kao ni sve žrtve koje su dale svoj život da živimo u slobodnoj i neovisnoj Hrvatskoj. – kazao je zamjenik gradonačelnika Boris Piližota.

Nakon polaganja vijenaca, u župnoj crkvi sv. Mihaela u Tvrđi, svetu misu za Domovinu predvodio je vojni kapelan vlč. Josip Kešinović.

Skip to content