Obilježavanje Dana državnosti

Objavljeno: 24.06.2019

Dan državnosti, 25. lipnja, jedan je od najvažnijih datuma u novijoj hrvatskoj povijesti i dan kada je Hrvatski sabor 1991. donio Ustavnu odluku o samostalnosti i suverenosti Republike Hrvatske.

Prigodom Dana državnosti, izaslanstva Grada Osijeka, Osječko-baranjske županije, PU Osječko-baranjske, Zapovjedništva za obuku i doktrinu HKoV F.K. Frankopan te Koordinacije udruga branitelja i stradalnika Domovinskog rata, položili su vijence i zapalili svijeće kod Kapelice Kraljice Mira na Krunskoj utvrdi, odajući tako počast svim poginulima u Domovinskom ratu.

-U ime Gradonačelnika i Grada Osijeka, svim našim Osječankama i Osječanima, svim građankama i građanima Republike Hrvatske, želim čestitati Dan državnosti, dan u kojem je prije 28 godina Hrvatski sabor donio odluku o suverenosti i samostalnosti naše lijepe domovine. Prisjećamo se stoga sa zahvalnošću svih koji su dali najvrijednije što su imali i svoj život utkali u temelje stvaranja Hrvatske, svih branitelja i naših sugrađana koje uvijek nosimo u srcu. Na nama je danas velika odgovornost kreirati kvalitetno društvo i državu u kojoj ćemo uistinu uživati neovisnost naše domovine, slobodu i ravnopravnost te svojim znanjem i djelima izgrađivati bolji život za sve nas i našu djecu. – istaknula je zamjenica gradonačelnika Osijeka Žana Gamoš.

Skip to content