Obilazak završetka radova na sanaciji rasvjete u Dravskoj i Veličanskoj ulici

Objavljeno: 12.11.2018

Piližota dodaje da je dana 6. studenoga 2018. godine završena rekonstrukcija javne rasvjete u Veličanskoj ulici u Osijeku. Zamijenjeno je 10 dotrajalih rasvjetnih stupova i svjetiljki. Stara živina rasvjeta (250 W) zamijenjena je novijom natrijevom (150 W) i na toj dionici uštedjelo se 1 kW za 10 rasvjetnih tijela, a razinu rasvjete pojačana je nekoliko puta. Zelena površina u cijeloj ulici sanirana je u potpunosti.

Dana 8. studenoga 2018. godine okončana je rekonstrukcija javne rasvjete u Dravskoj ulici. Zamijenjeno je 6 dotrajalih stupova javne rasvjete s pripadajućim svjetiljkama. Zamijenjeni stupovi prethodno su bili pjeskareni i nakon toga zaštićeni temeljnom i završnom bojom. Postojeće svjetiljke, koje su za izvor imali živinu svjetiljku 250 W, zamijenjene su natrijevim svjetiljkama od 150 W. Osim uštede u energiji znatno je podignuta razina rasvjete u ulici.

Poslovi u Veličanoskoj i Dravskoj ulici obavljeni su hitno da bi spriječili neželjene incidente. Radovi su financirani iz redovnih sredstava održavanja javne rasvjete na području Grada Osijeka, a ukupna vrijednost radova u Veličanskoj ulici iznosila je oko 26.000,00 kn, dok je u Dravskoj ulici ukupna vrijednost bila oko 17.000,00 kn.

I u ostale 3 ulice u Žutom naselju trenutno su u tijeku zamjene svih rasvjetnih tijela i žarulja na ukupno još 18 rasvjetnih stupova javne rasvjete.

Skip to content