Obilazak radova: Opatijska, Dunavska, Sjenjak, Krapinsko naselje, OŠ Mladost

Objavljeno: 29.10.2019

Grad Osijek kontinuirano ulaže u obnovu i rekonstrukciju komunalne infrastrukture, a zamjenik gradonačelnika Boris Piližota obišao je lokacije na kojima su u tijeku radovi.

Prema prioritetima gradskih četvrti obavljeni su radovi popravka nogostupa u Opatijskoj ulici (u vrijednosti oko 524 tisuće kuna), u Dunavskoj (u vrijednosti oko 193 tisuće kuna) te na Sjenjaku kod zgrade broj 52 (u vrijednosti oko 80 tisuća kuna). U Krapinskom naselju rekonstruiran je sjeverni dio nogostupa i kolnika, za što je iz proračuna izdvojeno oko 700 tisuća kuna.
-Svaki nogostup, svaki kolnik, svaki dio grada gdje se izvode radovi – omogućuju stanovnicima koji ih svakodnevno koriste, bolju kvalitetu života te time utječu i na urbaniju vizuru grada u kojem živimo. Uvijek naglašavam da ravnomjerno ulažemo u sve dijelove Osijeka, što i jest cilj ove gradske uprave. Neke ulice, poput Krapinskog naselja, dugo su godina čekale rekonstrukciju, a nama je drago što imamo priliku prostor učiniti onakvim kakav Osijek i zaslužuje. – kazao je Boris Piližota.

U okviru obilaska radova, zamjenik gradonačelnika posjetio je i (g)radilište OŠ Mladost, za koju je tijekom srpnja potpisan Ugovor za izvođenje radova, vrijedan oko 5,5 milijuna kuna. Riječ je o rekonstrukciji i dogradnji koje obuhvaćaju gotovo tisuću četvornih metara prostora, odnosno 8 novih suvremenih učionica s pripadajućim kabinetima i pratećim sadržajima.
-Na objektu Osnovne škole Mladost do danas nije bilo značajnijih preinaka, a ovom će dogradnjom škola dobiti potpuno novi prostor, posebno jer je riječ o jednoj od rijetkih škola koja svake godine bilježi povećanje broja učenika. Osim novog ruha, OŠ Mladost dodatno će dobiti i novu razinu pedagoškog standarda, a znamo svi da je ulaganje u djecu i u obrazovanje – uvijek ulaganje u budućnost. – kazao je Boris Piližota.

Skip to content