Obilazak radova: Gornji grad, Višnjevac, Josipovac

Objavljeno: 05.11.2019

Građevinski radovi odvijaju se usporedno u svim dijelovima grada. Grad Osijek proračunskim je sredstvima financirao radove na rekonstrukciji nogostupa u Ulici Grgura Ninskog u Josipovcu (u vrijednosti oko 100 tisuća kuna) kao i one na Šetalištu Petra Preradovića, gdje je nakon radova na rekonstrukciji i odvodnji, čiji je investitor bio Vodovod-Osijek, nova vizura središta grada upotpunjena i sanacijom pločnika. Naime, asfaltni nogostup zamijenjen je kockama, a riječ je o ulaganju za koje je Grad Osijek izdvojio oko 330 tisuća kuna.
(G)radilišta je obišao zamjenik gradonačelnika Boris Piližota.
-Zahvaljujem stanovnicima Preradovićevog šetališta na strpljenju i razumijevanju tijekom trajanja radova. Novouređeni nogostup i cesta, uz jedan od najljepših osječkih parkova – nedavno obnovljen Sakuntalin park – sasvim sigurno doprinose potpuno drukčijem dojmu eksterijera samog središta grada. Vjerujem da to prepoznaju i naši sugrađani te da će svojim odgovornim ponašanjem zaštititi i očuvati ovaj zajednički prostor, kako bi nam Osijek bio što ljepše i ugodnije mjesto za život. – kazao je Boris Piližota.

Prema prioritetima gradskih četvrti, u Naselju Vladimira Nazora odvijaju se radovi na popravku nogostupa (vrijednosti oko 160 tisuća kuna), u Višnjevcu je u tijeku popravak nogostupa u Ulici kralja Tomislava (vrijednosti oko 140 tisuća kuna) dok se u Josipovcu odvija popravak nogostupa u Bizovačkoj ulici (vrijednosti oko 170 tisuća kuna).
Radovi se u Josipovcu odvijaju i preko propusta kanala Crni fok, odnosno na pristupnim cestama koje uz most povezuju Dubrovačku ulicu u Višnjevcu i Ulicu kneza Domagoja u Josipovcu. Vrijednost ugovorenih radova iznosi oko 625 tisuća kuna, dok su radove na zacjevljenju kanala financirale Hrvatske vode.
-Uvijek ima onoga što se još može napraviti, ali drago mi je obići sve lokacije na kojima se odvijaju radovi. Iako možda i nekim manjim zahvatima, ali obnavljamo, unaprjeđujemo i ulažemo u infrastrukturu te na taj način podižemo kvalitetu života, a to je uvijek značajno stanovnicima koji u tom dijelu grada žive. – naglasio je zamjenik gradonačelnika.

Skip to content