Obilazak gradilišta KBC Osijek

Objavljeno: 08.11.2021

Osječki gradonačelnik Ivan Radić zajedno s ministricom Regionalnog razvoja i fondova EU Natašom Tramišak, zamjenikom župana osječko-baranjskog Matom Lukićem, ravnateljem KBC Osijek Željkom Zupčićem, te dekanom Medicinskog fakulteta Ivicom Mihaljevićem obišao je gradilište Hitnog objedinjenog bolničkog prijema KBC-a Osijek. Najveći je to projekt, vrijedan 169 milijuna kuna, ulaganja u zdravstvo na području Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka. Financira se bespovratnim sredstvima Europskoga fonda za regionalni razvoj, Vlade RH i Ministarstva zdravstva.

Prilikom obilaska gradilišta osječki je gradonačelnik Ivan Radić izrazio zadovoljstvo napretkom radova na ovom izuzetno važnom projektu za stanovnike ne samo Osijeka i Osječko-baranjske županije već za sve građane istočne Hrvatske koji gravitiraju osječkom Kliničkom bolničkom centru. Ovo je ulaganje izravan dokaz važnosti Vladinog Projekta Slavonija, Baranja i Zapadni Srijem, ističe gradonačelnik Radić.

„Ono zbog čega sam posebno zadovoljan jest spoznaja da ne stajemo na ovom projektu već se provode aktivnosti na izgradnji novog modernog Kliničkog bolničkog centra u Gackoj ulici.

Trenutno se u Osijeku provode infrastrukturni projekti vrijedni više od milijardu kuna, a posebno je bitno kako je većina tih radova financirana iz europskih sredstava ili uz potporu Vlade Republike Hrvatske. Osim same funkcije novih infrastrukturnih objekata važan je i segment podizanja građevinske operative, pa s pravom možemo reći kako je u ovom trenutku Osijek jedno od najvećih gradilišta u Republici Hrvatskoj.

Vezano uz potporu Grada Osijeka Kliničkom bolničkom centru Osijek, Grad je u skladu sa svojim financijskim mogućnostima podupirao ulaganje u Klinički bolnički centar Osijek te su od 2017. ta ulaganja iznosila 1.950.345,76 a mogu najaviti kako će Grad uskoro KBC-u uplatiti 85.000,00 kuna financijske pomoći za opremanje Ambulante za paradontologiju, Zavoda za maksiofacialnu i oralnu kirurgiju.

Također u rebalansa proračuna za 2021. u dogovoru sa ravnateljstvom KBC-a predložiti ćemo financijsku pomoć KBC-u za ulaganje u prostore ginekologije i dermatologije u vrijednosti od 270 tisuća kuna, a u proračunu za 2022 .financijsku pomoć od 500 tisuća kuna.“- zaključio je osječki gradonačelnik Ivan Radić prilikom obilska gradilišta Hitnog objedinjenog bolničkog prijema osječkoga KBC-a.

Skip to content