Obilazak Eko-industrijske zone Nemetin

Objavljeno: 24.05.2019

Eko-industrijska zona Nemetin bila je danas prva postaja obilaska poduzetničkih zona na području Osječko-baranjske županije i promocije Kataloga poduzetničkih zona OBŽ. Posebno zadovoljstvo izrazila je i zamjenica gradonačelnika Osijeka Žana Gamoš.

-Danas nam je pozornost na poduzetnicima. Onima koji su svoje mjesto pronašli upravo u Eko-industrijskoj zoni Nemetin, ali i potencijalnim budućim „stanarima“ koji će u Eko-industrijskoj zoni Nemetin tek prepoznati svoju priliku za razvoj poslovanja. Podsjetit ću da je sveukupno u izgradnju komunalne i poslovne infrastrukture Eko–industrijske zone Nemetin – Grad Osijek do sada uložio 33 milijuna kuna, od čega je nešto više od 12 milijuna osigurano putem strukturnih fondova i Kohezijskog fonda Europske unije u sklopu Programa 2007.– 2013. – naglasila je zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš.

U prvoj fazi infrastrukturno opremljenog područja Eko-industrijske zone Nemetin, potencijalnim korisnicima ponuđeno je 25 parcela, od čega je 19 već popunjeno. Jedan od stanara je i tvrtka Inspecto d.o.o. koja je s radom u Eko-industrijskoj zoni Nemetin započela 2018. godine.

-Inspecto već 20 godina djeluje pružajući usluge kontrole kvalitete u području poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda. Aplicirali smo 2015. Fondu koherentnost i kohezija za izgradnju proizvodnih kapaciteta i nabavku opreme. Uspjeli smo nepovratno povući 11,5 milijuna kuna, istaknuo je direktor Inspecta Ante Nevistić dodajući kako tvrtka ima 80 zaposlenih, a s obzirom da postoji potreba i za sezonskim radnicima, ta brojka se nerijetko kreće oko 150.

Prilikom obilaska Eko-industrijske zone Nemetin i tvrtke Inspecto, riječi pohvale uputio je i župan osječko-baranjski Ivan Anušić.

-Zone treba popuniti investitorima kao što je gospodin Nevistić i tvrtka Inspecto jer tada ovakve zone dobivaju puni smisao – naglasio je župan Anušić.

Inače, u Eko-industrijskoj zoni Nemetin, u ovom trenutku zainteresiranim poduzetnicima na raspolaganju je 6 neugovorenih parcela, odnosno prostor od 68.895 m2, a otvoreni Javni natječaj za osnivanje prava građenja na nekretninama u Eko–Industrijskoj zoni Nemetin dostupan je na oglasnoj ploči i internetskoj stranici Grada Osijeka, dok bude neugovorenih parcela.

Skip to content