Obavijest o privremenom zatvaranju pješačkog mosta

Objavljeno: 17.04.2023

U razdoblju od 17. travnja do 31. svibnja 2023. godine pješački most preko rijeke Drave privremeno će biti zatvoren.

Projektnim rješenjem sanacija pješačkog mosta zahtijevala je izvedbu višeslojnog hidroizolacijskog sustava s izvedbom završnog sloja primjenom prirodnog kamenog agregata koji osigurava protukliznost površine.

Riječ je o radovima koji će se izvoditi u sklopu Ugovora o izvođenju radova rekonstrukcije betonske konstrukcije pješačkog mosta, kojim su prošle godine izvedeni radovi na sanaciji armiranobetonskih ploča rasponske konstrukcije, nanošenju novog antikorozivonog premaza na sve čelične djelove konstrukcije, te obnovi ograde.

Radovi na hidroizolacijskom sustavu izvedeni su na način da je ugrađena hidroizolacija s protukliznim slojem koji omogućava naknadnu izvedbu završnog sloja s ugradnjom prirodnog agregata u boji koja odgovara željama Investitora. Time je u cijelosti osigurana vodonepropusnost konstrukcije, osigurana sigurna uporaba mosta za građane te omogućena naknadna izvedba završnog sloja s kamenim agregatom.

Grad Osijek je u partnerskom odnosu s tvrtkama koje su izvodile radove dogovorio nanošenje završnog sloja u predviđenom terminu. Radovi su čekali povoljne temperature i suho vrijeme, a obuhvatit će izvedbu završnog sloja hodne površine. Troškove snosi izvođač radova.

Podsjetimo, obnova pješačkog mosta odvijala se u tri faze. U prvoj fazi obnovljena je čelična konstrukcija, u drugoj je sanirana betonska konstrukcija, dok je treća faza obuhvaćala manje radove koji nisu zahtijevali zatvaranje mosta. Most je izgrađen 1980. godine i ovo je njegova prva generalna rekonstrukcija.

Skip to content