Novo parkiralište ispred škole u Josipovcu, gradonačelnik najavio dodatna ulaganja

Objavljeno: 26.11.2021

Novo parkiralište s 13 parkirnih mjesta ispred Osnovne škole Josipovac obišli su danas gradonačelnik Osijeka Ivan Radić i predsjednik Mjesnog odbora Josipovac Jakov Mihaljević. Investicija je to vrijedna 216 tisuća kuna koja će riješiti problem dosad neuvjetnog pristupa školi te spriječiti prometne nesreće koje su se događale pri izlasku automobila na cestu.

– Prije točno godinu dana održali smo ovdje konferenciju gdje smo upozoravali na probleme vezane uz parking ispred Osnovne škole Josipovac. Školu pohađa oko 250 učenika koje mahom roditelji automobilima dovoze u školu, a problema je bilo pri izlasku na cestu kada je znalo dolaziti i do prometnih nesreća. Pretprošle godine je nažalost i jedno dijete bilo nastradalo u prometnoj nesreći, tada smo govorili da se mora pojačati sigurnost i da Grad Osijek mora ulagati u sve svoje dijelove grada, a ovaj je projekt bio neophodan. Drago mi je da danas možemo reći da je parkiralište ispred škole gotovo. Olakšat će roditeljima i učenicima dolazak i odlazak iz škole, čime smo riješili problem sigurnosti djece koja idu školu – izjavio je gradonačelnik Radić, te najavio nova ulaganja u Mjesni odbor Josipovac.

– Ova gradska uprava brine o razvoju svakog dijela grada, a osim ovog parkirališta nastavit ćemo ulagati u Mjesni odbor Josipovac. Tako ćemo u Proračunu za 2022. osigurati sredstva za energetsku obnovu škole, ide i asfaltiranje Ulice Matije Gupca, kao i drugi projekti, od kružnog toka do izgradnje parkirališta ispred crkve, a riješit ćemo i oborinsku odvodnju u naselju svetog Luke – dodao je gradonačelnik.

– Nakon više godina traženja, napokon je gradska uprava na čelu s gradonačelnikom Radićem omogućila parking ispred OŠ Josipovac. Parking je prije svega izgrađen radi sigurnosti mještana Josipovca, s time se ponosimo i zahvaljujemo gradonačelniku. Puno nam znači zbog sigurnosti naše djece i roditelja koji ih dovoze. Nažalost, već se dogodilo par nesreća ovdje, tako da smo reagirali i još jednom hvala – rekao je Mihaljević.

Današnji posjet Josipovcu ujedno je bio i prigoda za obilazak opasnoga pružnog prijelaza u Držislavovoj ulici u Josipovcu, gdje će Hrvatske željeznice na inicijativu Grada Osijeka konačno postaviti rampu i osigurati siguran prijelaz preko pruge.

 

 

 

 

 

Skip to content