Novo moderno dječje igralište pored nekadašnje Bijele lađe

Objavljeno: 10.03.2017

U prostorijama OBŽ potpisani su danas ugovori za izgradnju i opremanje 11 dječjih igrališta na području Osječko – Baranjske županije.

Ugovore je s izvođačem radova – tvrtkom Stribor oprema d.o.o. i stručnim nadzorom – tvrtkom Trinas projekt d.o.o. potpisao župan Vladimir Šišljagić, u nazočnosti gradonačelnika gradova i načelnika općina na čijem području će igrališta biti izgrađena pa je tako, i u ime Grada Osijeka, potpisivanju nazočio i zamjenik gradonačelnika Vladimir Ham.

Osječko-baranjska županija nastavlja s ovim projektom kako bi osigurala stvaranje kvalitetnih i sigurnih uvjeta za dječju igru i njihov motorički razvoj, jer igra je sastavni dio dječjeg života. Planirana je izgradnja i opremanje igrališta na sljedećim lokacijama: u gradu Osijeku na tri lokacije – uz OŠ „Višnjevac“, u naselju Tvrđavica – Podravlje i u centru grada kraj nekadašnjeg prostora Bijele lađe, zatim u gradu Valpovu i u gradu Belišću – Bocanjevci te općinama: Bilje – naselje Lug, Bizovac – naselje Cret Bizovački, Levanjska Varoš – naselje Breznica Đakovačka, Punitovci (uz OŠ „Josip Kozarac“), Satnica Đakovačka i Vladislavci. Procijenjena vrijednost svih radova je 1,5 milijuna kuna, a sve jedinice lokalne samouprave su ustupile parcele za spomenutu namjenu, dok je završetak radova planiran do 15. travnja ove godine.

Posebno je bilo riječi o igralištu u Osijeku, na zelenoj površini uz Promenadu kraj nekadašnjeg prostora Bijela lađa. Zbog samog položaja tog igrališta, koja je vrlo reprezentativna, jer se nalazi u samom centru grada Osijeka, ovo igralište bit će na razini onih koja se mogu vidjeti u svjetskim metropolama. Razlikovat će se od ostalih novih igrališta jer će na cijeloj površini – nešto većoj od 650 m2, imati gumenu podlogu i bit će ograđeno ogradom te će imati dva ulaza i bit će posađeno stablo patuljastog javora. Uz standardna igrala (klackalice, ljuljačke, pješčanik, tobogan) imat će i kombinirani tunel – igralo prilagođeno za stariji i mlađi uzrast.

Skip to content