Novi vrtić po mjeri 135 osječkih mališana

Objavljeno: 10.09.2019

Nakon izgradnje dječjega vrtića u Sarvašu – jednog od najmodernijih u Hrvatskoj – Grad Osijek već prvoga dana nove pedagoške godine bogatiji je za još jednu predškolsku ustanovu – 10 milijuna kuna vrijedan vrtić u Višnjevcu.

Radovi na izgradnji suvremenog dječjeg vrtića u Višnjevcu odvijali su se sukladno dinamičkom planu te je prvim danom nove pedagoške godine ovaj ekološki vrtić otvorio svoja vrata za 135 mališana s područja Višnjevca i Josipovca.

– Višnjevac konačno, nakon 20 godina, ima vrtić koji je moderan, suvremen i izgrađen u skladu sa svim suvremenim standardima. Vjerujem kako će zadovoljiti sve potrebe djece iz Višnjevca, ali i Josipovca – rekao je danas dogradonačelnik Boris Piližota otvarajući višnjevački vrtić.

Radi se o suvremenom vrtiću građenom po svim standardima energetske učinkovitosti koji – s četiri jasličke i šest vrtićkih jedinica – zadovoljava potrebe obitelji s područja Višnjevca i Josipovca. Vrtić je, između ostaloga, opremljen zelenim atrijem usred objekta, podnim grijanjem, prostorom za igru na otvorenom i raznim drugim sadržajima koji – rasprostranjeni na 1380,80 kvadratnih metara – nedvojbeno nadmašuju pedagoški standard, ali i – prema riječima Ljiljane Belajdžić, pročelnice Upravnoga odjela za graditeljstvo i energetsku učinkovitost Grada Osijeka – standarde zaštite okoliša.

Težeći cjelovitoj urbanizaciji Višnjevca, osječka Gradska uprava financirala je izgradnju dugo očekivanog vrtića, a poduprlo ju je i Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Republike Hrvatske s 1,5 milijuna kuna.

Ravnateljica Dječjega vrtića Osijek Marija Štambuk Čabaj zahvalila je Gradskoj upravi na pruženoj mogućnosti za radom i s višnjevačkom djecom, a osječki dogradonačelnik s posebnim je zadovoljstvom istaknuo zaposlenje dodatnih 15 odgojitelja te naglasio kako vrtić ima prostora za uspostavljanjem još dvije jasličke i dvije vrtićke skupine.

Izgradnjom ovakvih po mnogočemu jedinstvenih javnih objekata na području Osijeka – i to ne u središtu grada nego na njegovim rubnim dijelovima – iznova se potvrđuje jednaka skrb o svim dijelovima grada, odnosno o kvaliteti života svih njegovih građana.

Skip to content