Nova zrakoplovna linija Osijek-Basel

Objavljeno: 10.01.2017

Osijek postaje 134. zračna luka u Wizz air-ovoj mreži (1. ruta povezati će Osijek i Basel)

U Zračnoj luci Osijek, održana je konferencija za novinare na kojoj je najavljeno uvođenje nove međunarodne putničke zrakoplovne linije Osijek – Basel (Švicarska). Najveća niskotarifna zrakoplovna kompanija u srednjoj i istočnoj Europi – Wizz Air, predstavila je detalje o nedavno najavljenoj liniji od Osijeka do Basela (Švicarska), kao i sve mogućnosti putovanja koje time nude svim poslovnim putnicima, ali i onima koji putuju na odmor. Niskotarifna ruta će započeti 19. svibnja, s dvije frekvencije, ponedjeljkom i petkom. Nova linija će povezati dvije zemlje te tako potaknuti dvosmjerni turizam i uspostaviti važnu poveznicu za trgovinu i poslovanje između Švicarske i Hrvatske. Zrakoplovne karte su već u prodaji po cijenama od EUR 24.99.

Wizz Air nudi tri različite tarife prilagođene potrebama svojih korisnika: „Wizz Go“ i „Wizz Plus“, te „Basic Fare“. Prve dvije nude korisnicima pakete po sniženim cijenama i one uključuju dodatne usluge i pogodnosti za korisnike koji žele uživati u fleksibilnosti i maksimalnoj udobnosti tijekom cijelog putovanja, dok „Basic Fare“ uključuje samo zrakoplovnu kartu i malu kabinsku prtljagu.

Direktorica za komunikacije u Wizz Air-u Sorina Ratz istaknula je kako će Osijek od 19. svibnja biti nova destinacija na Wizz Air-ovoj rastućoj karti, koja omogućava pristupačne cijene usluga u 40 država diljem Europe, a i šire. Do sada je prevezeno skoro 200. 000 putnika prema i iz Hrvatske. Basel će biti idealno odredište za putnike koji putuju na odmor, kao i one koji putuju iz poslovnih razloga.

Direktor Zračne luke Osijek Domagoj Marinić, poručio je kako mu je izuzetno drago da su postigli dogovor oko pokretanja prve linije s tako brzo rastućom i uglednom zrakoplovnom kompanijom. Siguran je da će ova linija omogućiti turistima lakši dolazak u Osijek i Osječko–baranjsku županiju, jer je interes za naše turističke potencijale svake godine sve veći. Smatra kako će ovom zračnom linijom svake godine biti prevezeno 30 tisuća putnika. Siguran je da će se suradnja s Wizz Airom razvijati te da će i u narednim godinama dogovoriti i neke nove destinacije u narednim sezonama.

Zamjenik gradonačelnika Vladimir Ham naglasio je kako su ovakvi potezi važni za razvoj naše regije, kako u turističkom tako i u gospodarskom smislu. Činjenica je da u ovoj regiji – se čime misli i na južnu Mađarsku, na zapadnu Srbiju te sjevernu Bosnu- ne postoje jaki aerodromi koji su u tome smislu konkurencija. Važno je da se naš aerodrom razvija kao jedno zrakoplovno središte u regiji i da ga koriste i okolne države. Ovom prigodom, čestitao je upravi Zračne luke Osijek na još jednom sjajnom pomaku te porastu broja letova u proteklom razdoblju. Nada se da će se napredak nastaviti i dalje te se zahvaljuje tvrtki Wizz Air na povjerenju, vjerujući kako će to povjerenje Grad i destinacija opravdati i da će ubuduće itekako biti razloga za uvođenje još novih linija.

Skip to content