Nova u Osijeku

Objavljeno: 01.01.2019

Atmosferu su na središnjem osječkom trgu užarili Igor Delač uz Auru band i Lege pa se tako nekoliko trenutaka prije ponoći moglo čuti: Nek se svuda čuje odjek, Osijek, Osijek Osijek! i Moj Osijek pun je sunca….
Kao i svih dosadašnjih godina i na dočeku za umirovljenike u dvorani Bells, također u organizaciji Grada Osijeka, bilo je veselo uz poznate evergreene u izvedbi Trend acoustic banda.
Naša nova sugrađanka, prva beba rođena u osječkom KBC u 2019., Katarina Videković, prvo dijete Mateje i Petra, dugačka 54 cm i teška 4.600 kg, stigla je na svijet u 4 sata. Majku i djevojčicu posjetili su zamjenici gradonačelnika Boris Piližota i Žana Gamoš te ih, kako je to već uobičajeno i prigodno darivali.
Prvi sportski događaj u Novoj, koji već tradicionalno okuplja sportaše, sportske djelatnike i građane, Novogodišnja je utrka 36. po redu, koja je i ovoga puta startala točno u podne. Prigoda je ovo za razmjenu čestitki i sportski pozdrav gradu.
Svemu je u prijepodnevnim satima na Silvestrovo prethodio doček za najmlađe sugrađane u Parku kralja Petra Krešimira IV.,  u sklopu Adventa u Osijeku, gdje je uz vesele ritmove i  puštanjem balona u zrak točno u podne najavljen dolazak Nove.
Iako ove godine zbog zdravstvenih razloga  čovjek –tuljan, Duško Rudež nije mogao skočiti u ledenu Dravu, tradiciju njegova 33. skoka preuzele su mlade snage. Uz zahvalu za dugogodišnju hrabrost i upornost te običaj koji je postao zaštitni znak našeg grada kojim se ispraća stara godina,  Tuljanu je i ovoga  puta uručen pehar Grada Osijeka.

Svim događajima kojima se u Osijeku ispraća stara i dočekuje Nova godina svojim sugrađanima pridružili su se i zamjenici gradonačelnika Boris Piližota i Žana Gamoš, podijelivši s njima čestitke i želje za 2019.

Skip to content