Nova kulturna manifestacija u Osijeku

Objavljeno: 28.02.2019

Radi obogaćivanja kulturnoga života Osječana, Grad Osijek osmislio je novu kulturnu manifestaciju – Kazališni maraton. Radi se o manifestaciji u kojoj igraju predstave osječkih i gostujućih kazališta, odnosno kazališnih skupina iz zemlje i inozemstva. Kroz osječka će kazališta – od 15. do 17. ožujka – prolaziti brojni posjetitelji i ansambli, koji će uz glumu, ples i zabavu živjeti zajednički kazališni san prilagođen svim uzrastima.

Posjetitelji će uživati u originalnom, kvalitetnom i kulturno raznolikom dramskom programu koji će započeti Shakespeareovom komedijom Ukroćena goropad u izvedbi Narodnog pozorišta Subotice. Kroz cijeli će pak program posjetitelji moći pogledati 13 predstava, a osim osječkih kazališnih snaga, svoj izniman doprinos će dati i gostujuća kazališta poput spomenutog Narodnog pozorišta Subotica, Kazališta Moruzgva i Gradskog kazališta – Scena ,,Gorica“, Gradskog kazališta lutaka Rijeka, zagrebačkog Teatra Exit te monokomedija ,,Ćiro”.

U želji za prerastanjem ove manifestacije u kulturni simbol Osijeka, dogradonačelnica Žana Gamoš – uime Grada Osijeka – pozvala je građane da podupru ovu inovativnu osječku kulturnu priču. Prodaja ulaznica počinje sutra, a cijena za sve predstave je simboličnih 10 kuna.

Skip to content