Nova infrastruktura zaokružila komunalnu opremljenost donjogradskog groblja

Objavljeno: 04.09.2019

U sklopu sustavnih aktivnosti poboljšanja infrastrukture na osječkim grobljima, zamjenik gradonačelnika Boris Piližota i direktor tvrtke Ukop Hrvoje Ostrički, službeno su otvorili komunalno potpuno opremljeno donjogradsko groblje u Crkvenoj 115.

– Djelatnici Ukopa uredili su deponij za privremeno odlaganje komunalnog otpada vrijednosti 70 tisuća kuna te postavili 340 metara ograde na sjeveroistočnoj strani groblja vrijednosti 65 tisuća kuna. – istaknuo je direktor tvrtke Ukop Hrvoje Ostrički.

Podsjetimo, početkom godine ovo je groblje dobilo uređenu stazu dužine 120 metara s novim vodovodnim priključkom koja vodi od kapelice do Vojarne „Vrbik“.

– Gradska uprava kontinuirano investira u održavanje i izgradnju nove komunalne infrastrukture na osječkim grobljima, zbog podizanja kvalitete usluge koju koriste naši sugrađani. Ove godine osigurali smo 1,1 milijun kuna za ovu namjenu. Početkom 2019. završili smo i radove na armiranobetonskom zidu kojemu je prijetilo urušavanje na Vojarnu „Vrbik“, a ukupna vrijednost tih radova iznosila je 530 tisuća kuna. Trenutno je u tijeku rekonstrukcija i izgradnja staza na groblju u Klisi, a uskoro započinje i izgradnja staza na groblju u Višnjevcu. – rekao je zamjenik gradonačelnika mr. sc. Boris Piližota.

Skip to content