Nova cesta u Ulici Dravska obala u Podravlju

Objavljeno: 07.08.2018

Loše održavana i nedovoljno široka prometnica u potpunosti je rekonstruirana – postojeća širina kolnika od 2,5-3,0 m proširena je na 6,0 m te uklopljena na postojeću niveletu križanja sa Novom ulicom (početak trase) i Ulicom Princa E. Savojskog (završetak trase).
Radove u vrijednosti 2,5 milijuna kuna izveo je Osijek Koteks.
Prethodno su Hrvatske vode izgradile potporni zid zbog opasnosti od visokog vodostaja, a ukupna vrijednost radova iznosila je oko 8.000.000,00 kn.
Nakon njegove izgradnje, a prema zahtjevu MO Osijek Lijeva obala, Grad Osijek preuzeo je obvezu izraditi projekt i izvesti radove u Ulici Dravska obala.
U Osijeku je trenutno 30-ak otvorenih gradilišta, a ovo je bilo jedno od njih. Završetkom obaloutvrde neće više biti mogućnosti poplavljivanja ovog područja, a proširenjem kolnika, osiguravanjem parkirnih mjesta i rješavanjem odvodnje, ovaj prostor je urbaniziran i uređen. Na zelenom pojasu uz cestu bit će postavljena i javna rasvjeta pa smo stanovnicima ovog dijela grada osigurali iste standarde kao i u njegovim ostalim dijelovima- poručio je gradonačelnik.

(na forografijama stanje poslije i prije rekonstrukcije)

Skip to content