Nikoga ne smijemo ostaviti po strani – svi trebamo vodu!

Objavljeno: 21.03.2019

Danas je na Građevinskom i arhitektonskom fakultetu Osijek svečano otvorena 8. međunarodna konferencija Voda za sve koja se održava od 21. do 22. ožujka – pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske, zatim i Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstva zaštite okoliša i energetike, Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva zdravstva, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije i Hrvatske gospodarske komore.

Grad Osijek svojim je pokroviteljstvom također pružio potporu ovoj značajnoj Konferenciji, koja se odvija povodom Svjetskoga dana voda – s ciljem okupljanja i razmjene iskustava znanstvenika i stručnjaka koji se u svom radu bave problematikom zaštite, korištenja i očuvanja vodnoga bogatstva Hrvatske, ali i drugim stanovištima povezanosti vode i čovjeka.

Prigodom svečanoga otvorenja važnost obilježavanja Svjetskoga dana voda istaknuo je i dogradonačelnik Boris Piližota, podcrtavši kako Grad Osijek, odnosno gradska tvrtka Vodovod, u suradnji s Hrvatskim vodama i Ministarstvom zaštite okoliša i energetike, provodi iznimno zahtjevan projekt poboljšanja vodne infrastrukture Grada Osijeka. –Projekt Osijek vrijedan je više od pola milijarde kuna i njime ćemo ispuniti najviše standarde koje propisuje Europska unija, ponosno je naglasio Piližota.

http://vodovod.com/wp-content/uploads/2015/03/Projekt-Osijek.pdf

Središnja tema ovogodišnjega Svjetskoga dana voda i 8. međunarodne konferencije jest ,,Voda za sve. Nikoga ne smijemo ostaviti po strani – svi trebamo vodu!“ Rad konferencije zbiva se putem usmenih i posterskih priopćenja te sponzoriranih predstavljanja gospodarskih subjekata. Konferenciju organiziraju Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku i Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek u suradnji s Građevinskim i arhitektonskim fakultetom Osijek te mrežom institucija suorganizatora.

Skip to content