Neosvojivim Gradskim vrtom vladala čarobna atmosfera

Objavljeno: 08.06.2019

Ovih dana lokalni i nacionalni mediji naveliko pišu o uzavreloj atmosferi u prepunom Osijeku. Zbog Pannonian Challengea i utakmice nogometnih reprezentacija Hrvatske i Walesa, popunjeni su svi smještajni kapaciteti ne samo u gradu na Dravi već i u cijeloj Osječko-baranjskoj županiji.

Danas je tisuće crveno-bijelih kvadratića preplavilo osječke ulice, a suncem okupan Gradski vrt i ovoga je puta podario čarobnu atmosferu svojim nacionalnim junacima. Naime, paklena vrućina nije spriječila Slavonce da iznova dokažu kako znaju stvoriti ozračje dostojno svjetskih doprvaka. Ne čudi stoga privrženost hrvatskih igrača osječkim navijačima niti njihovo često isticanje kako vole igrati u Osijeku – gdje u 11 odigranih utakmica još nisu doživjeli poraz.

Pred više od 17 tisuća gledatelja, hrvatska izabrana vrsta protiv Walesa slavila je s 2:1 te tako upisala svoju drugu pobjedu u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2020. i zasjela na prvo mjesto kvalifikacijske skupine E. Na rasprodanom stadionu hrvatske reprezentativce bodrili su i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, osječko-baranjski župan Ivan Anušić i osječki dogradonačelnik Boris Piližota.

Zanesen pobjedom i atmosferom na Gradskom vrtu, Piližota je na svom Facebooku čestitao igračima, ali i Osječanima:

Čestitam našim izvanrednim nogometašima na još jednoj fantastičnoj predstavi u našem Osijeku. Hvala vam na tome što ste nas još jednom učinili ponosnima i naravno, približili se još jedan korak bliže uspješnom završetku kvalifikacijskog ciklusa. Hvala i svim sugrađanima koji su još jednom pokazali kako se navija sa srcem, u jedan glas, iskreno i snažno! Ovo je bio zaista jedan prekrasan dan u Gradskom vrtu!

 

 

Foto 1: HNS Twitter

Foto 2: Net.hr

Foto 3: Boris Piližota Facebook

Skip to content