NASTUPNI POSJET VELEPOSLANIKA NORVEŠKE

Objavljeno: 09.12.2021

Zamjenica gradonačelnika Jasenka Crnković primila je u nastupni posjet veleposlanika Kraljevine Norveške u Republici Hrvatskoj, Nj.E. g. Hakkona Blankenborga.

Tijekom susreta razgovaralo se o mogućnostima suradnje između Norveške i Osijeka na više područja, posebice gospodarstva, IT industrije i obrazovanja.

Poznato je da Norveška Vlada od proglašenja samostalnosti Republike Hrvatske financijski potpomaže brojne projekte, a tijekom današnjeg sastanka spomenule su se mogućnosti produbljivanja suradnje između Norveške i grada na Dravi.

Jedan od projekata s Norveškom, koji je trenutno u tijeku, je suradnja OŠ Josipa Kozarca iz Josipovca Punitovačkog gdje će biti smješten budući Regionalni znanstveni centar Panonske Hrvatske. Osim partnera iz Norveške u projekt su uključeni OBŽ, Virovitička županija, Sveučilište iz Osijeka i BIOS, s ciljem poticanja poduzetničkog načina razmišljanja posebice kod onih najmlađih.

Veleposlanik Kraljevine Norveške Blankenborg česti je gost našega grada i raduje se otvaranju mogućnosti novih oblika suradnje.

Skip to content