Nastupni posjet veleposlanika Kosova

Objavljeno: 16.04.2018

U Gradskoj upravi primio ih je gradonačelnik Ivan Vrkić zajedno sa zamjenikom Borisom Piližotom i suradnicima. Jačanje gospodarske suradnje bila je tema-okosnica cijelog susreta, čemu će se obje strane aktivno posvetiti u narednom razdoblju. Prije svega treba utvrditi koji od naših osječkih proizvođača i tvrtki (uz primjerice Saponiju koja već godinama dobro posluje s Kosovom) imaju interes prema tom tržištu. Izvrsni odnosi s Albancima koji žive i rade u Osijeku vezivno su tkivo i mostovi suradnje između dviju država, koji će pripomoći ostvarivanje svih postavljenih ciljeva – poručio je gradonačelnik
I veleposlanik je iskazao uvjerenje kako će ovo biti nastavak velikog prijateljstva te kako će se zasigurno pronaći zajednički interes u gospodarstvu, politici, europskim integracijama i svim procesima koji Kosovo započinje, a Hrvatska u tome već ima iskustva.
Razgovaralo se i o mogućnostima pronalaženja primjerenog prostora ili objekta u kojem bi bio uređen centar Albanaca u Osijeku gdje bi se mogli odvijati svi sadržaji vezani uz njihovu kulturu i tradiciju, za što je Gradonačelnik također obećao potporu.

Skip to content