Nastupni posjet veleposlanika Crne Gore

Objavljeno: 19.03.2019

Danas je u Gradskoj upravi održan sastanak gradonačelnika Vrkića i veleposlanika Crne Gore Bore Vučinića tijekom kojeg je naglašeno kako će se dosadašnji dobri odnosi produbiti daljnjom suradnjom u području kulture i gospodarstva.
Tražili smo zajedničke točke za početak suradnje Osijeka i Crne Gore, kao i suradnje u gospodarstvu i kulturi. Složili smo se da se međusobno trebamo više upoznati, a nakon toga raditi na učvršćivanju suradnje. Za suradnju smo zainteresirani i zbog Zajednice Crnogoraca koji žive u Osijeku i s kojima izvrsno surađujemo -rekao je gradonačelnik Ivan Vrkić.

Da je kultura pokretač suradnje između Crne Gore i Osijeka, potvrdio je i pročelnik Upravnoga odjela za društvene djelatnosti Dražen Alerić: –Za par mjeseci počinje Osječko ljeto kulture, program se već slaže i ovo je dobra prilika da krenemo s kulturnom suradnjom između Crne Gore i Osijeka.

Osim gospodarstva i kulture, suradnju možemo ostvariti i u mogućoj turističkoj promociji Crne Gore i Hrvatske. Kulturna bi se suradnja mogla dogoditi za koji mjesec, ali moramo pojačati privrednu suradnju koja, kroz statistiku koju imamo, nije na zavidnoj razini -istaknuo je veleposlanik Boro Vučinić.

Skip to content