Nastavljaju se tretmani u dijelovima Osijeka koji graniče s netretiranim područjima

Objavljeno: 30.06.2021

Monitoring terena i stručni nadzor nad provedenim tretmanima suzbijanja komaraca, koji provodi Nastavni zavod za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije, utvrdio je učinkovitost tretmana u većem dijelu grada Osijeka. No, s ciljem sprječavanja ulijetanja novih komaraca, gradonačelnik Ivan Radić donio je odluku nastaviti s tretmanima u dijelovima grada koji graniče s netretiranim područjima, sukladno preporukama Zavoda.

Večeras, između 19 i 22 sata, provest će se adulticidni tretmani sa zemlje na području Josipovca, Donjega grada, Nemetina, Podravlja, Tenje, Klise i Sarvaša. Riječ je o ukupnoj površini od 1815 hektara, a cijena navedenih tretmana iznosi 186.037,50 kuna.

U slučaju nepovoljnog vremena s oborinama ili većih strujanja zraka, tretmani se odgađaju za sljedeći vremenski povoljan dan. Pozivamo sugrađane da za vrijeme provođenja tretmana izbjegnu nepotrebno izlaganje insekticidu, a osobito vozače na pojačani oprez kod nailaska na dimnu zavjesu, te pčelare da zatvore svoje košnice.

Uključujući danas najavljene tretmane, na području grada Osijeka dosad je provedeno 15 larvicidnih tretmana na površini od 320 hektara, pet avionskih tretmana na površini od 5900 hektara, sedam ručnih tretmana na 233 hektra teško dostupnih zelenih površina, te 30 adulticidnih tretmana sa zemlje na površini od 25 497 hektara. Ukupno je na površini od 31 630 hektara provedeno 57 tretmana za koje je utrošeno 3.497.625,75 kuna.

Skip to content