Nastavljaju se intenzivni tretmani suzbijanja komaraca, sutra na redu Sarvaš i Klisa

Objavljeno: 19.06.2021

U Osijeku se zbog neprestanog ulijetanja komaraca s netretiranih područja nastavljaju intenzivni tretmani njihovog suzbijanja. U nedjelju 20. lipnja od 5:00 do 6:30 sati, temeljem 36. i 37. preporuke NZJZ OBŽ, provest će se adulticidni tretman na području Klise i Sarvaša na površini od 240 hektara. Cijena ovih tretmana je 24 600 kuna, a u slučaju nepovoljnog vremena s oborinama ili većih strujanja zraka, tretman se odgađa za sljedeći vremenski povoljan dan.

Podsjećamo kako će se i danas, 19. lipnja, od 19 do 22 sata ponoviti tretmani na području Nemetina, Podravlja, Tvrđavice, Bosutskog naselja i Donjega grada. Financijska sredstva za ove tretmane osigurava izvođač.

Pozivamo sugrađane da prilikom provođenja tretmana izbjegnu nepotrebno izlaganje insekticidu, a osobito vozače na pojačani oprez kod nailaska na dimnu zavjesu, te pčelare da zatvore svoje košnice.

Grad Osijek dosad je proveo sve preporuke Nastavnog Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije, koji kao stručna služba i ugovorni partner Grada Osijeka upravlja cijelim sustavom kontrole komaraca.

Uključujući sutrašnje tretmane, riječ je o ukupno 15 larvicidnih tretmana na površini od 320 hektara, četiri avionska tretmana na površini od 4900 hektara, tri ručna tretmana na 119 hektara teško dostupnih zelenih površina, te 15 adulticidnih tretmana sa zemlje na površini od 18 117 hektara.

Dugoročan efekt smanjenja brojnosti komaraca može se pak postići jedino organiziranim, cjelovitim i sustavnim tretmanima na području svih jedinica lokalne samouprave u Osječko-baranjskoj županiji.

Skip to content