Nastavlja se obnova osječkih ulica – počeli radovi u Čvrsničkoj i Cvjetkovoj

Objavljeno: 13.07.2022

Početak građevinskih radova u Gradskoj četvrti Retfala na obnovi Čvrsničke ulice u Osijeku obišao je zamjenik gradonačelnika Dragan Vulin sa suradnicima.
Radovi se izvode u dijelu Čvrsničke ulice, od križanja sa Sljemenskom do križanja s Kalničkom ulicom. Radi se rekonstrukcija i izgradnja vodoopskrbne mreže i sustava odvodnje sa cjelovitom rekonstrukcijom svih prometnih površina, kolnikom i nogostupom.
– Riječ o investiciji Grada Osijeka odnosno gradske tvrtke Vodovod Osijek u dužini od 300 metara. Ukupna vrijednost investicije je oko 3 milijuna kuna bez PDV-a od čega su 1,9 milijuna kuna sredstva Vodovoda dok preostali dio od preko milijun kuna sufinanciraju Hrvatske vode. Tu se vidi dobra suradnja zbog čega određeni dio sredstava povlačimo izvan gradskog proračuna. Uz onaj primarni cilj obnove vodoopskrbne mreže odnosno odvodnje, važno je naglasiti da će ovdje u cijelosti bit obnovljen ovaj dio ulice od kuće do kuće, dakle i kolnik i nogostup će se također obnoviti. U isto vrijeme započinju radovi na rekonstrukciji Cvjetkove ulice u Donjem gradu na potezu između Kišpatićeve i Crkvene ulice u dužini od 200 metara, ukupne vrijednosti 1,8 milijuna kuna bez PDV-a, gdje su sredstva Hrvatskih voda u iznosu od 400 tisuća kuna, a preostali dio snosi Vodovod Osijek. Cvjetkova se obnavlja na isti način kao i Čvrsnička ulica. Uz vodoopskrbnu mrežu i odvodnju obnavljaju se pješačke staze i kolnik, rekao je Vulin dodavši da je upravo na tom mjestu sustav oborinske odvodnje bio u izrazito lošem stanju.
Za stanovnike ovih ulica je važna informacija da će rekonstruirati i svi vodovodni i kanalizacijski priključci te da će se postojeći vodomjeri zamijeniti sa novima koji će biti uključeni u sustav daljinskog očitavanja. Očekivani rok završetka svih ovih radova je do kraja 2022. godine.
Inače, Vulin je naglasio da se sve investicije po pitanju obnove cesta i nogostupa u Gradu, u Mjesnom odboru Cvjetno, Josipovcu, Višnjevcu i Jugu 2, odvijaju planiranom dinamikom, a ubrzo slijede i radovi u Gradskoj četvrti Novi grad, točnije u sjevernom dijelu Stadionskog naselja.

Skip to content