Najavljen najveći extremno-sportski i glazbeni događaj u jugoistočnoj Europi – 20. Pannonian Challenge

Objavljeno: 25.02.2019

Od 5.-9. lipnja 2019. u Osijeku će se održati 20. jubilarno izdanje Pannonian Challengea – najvećeg regionalnog festivala ekstremnog sporta i glazbe. I ove se godine očekuje oko 150 vrhunskih vozača u skateboarding, inline i BMX freestyle disciplinama (uz pokaznu disciplinu romobil) koji će spektakularnim atrakcijama oduševljavati poslovično prepuni Skatepark na lijevoj obali Drave.
Tim povodom danas je u Kazamatu održana press konferencija na kojoj su detalje najvećeg festivala ekstremnih sportova u regiji predstavili direktor festivala Jurica Barać, zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš, direktor turističke zajednice Grada Osijeka Saša Uranjek i pomoćnica ministra turizma Snježana Brzica.

Najavljeno je kako će ove godine festival biti produljen na četiri dana, a uvedena je i nova pokusna disciplina: natjecanje u vožnji scooter romobila. Osijek očekuje i najbogatiji glazbeni program do sada; uz sudjelovanje glavnih izvođača kao što su Hladno pivo, Krankšvester, Atheist Rap i Let 3, impresivan lineup upotpunit će još 10-15 različitih izvođača.
Budući da su izrastanje festivala u jedan od najjačih brendova Osijeka i ovog dijela Europe prepoznali sponzori i mediji – i ove će godine biti upriličeni izravni prijenosi na međunarodnim televizijskim programskim kanalima. Očekuje se i popunjenost svih smještajnih kapaciteta u Osijeku i okolici, s obzirom na to da je ovaj osječki spektakl postao nezaobilazna stanica najboljih svjetskih vozača te se isprofilirao u jednu od najznačajnijih turističkih manifestacija istočne Hrvatske.

Inače, Svjetska biciklistička federacija (UCI) uvrstila je Pannonian Challenge u svoj kalendar najznačajnijih BMX turnira u svijetu u 2019. Najveće je to priznanje osječkim organizatorima, ali i jamstvo da će ovogodišnji Pannonian Challenge zasigurno imati najkvalitetniji sportski program dosad.

Skip to content