Najduža špaga kao uvertira u Dobro World Cup 2021.

Objavljeno: 05.06.2021

Ususret Svjetskom gimnastičkom kupu u Osijeku, gimnastičari iz Čakovca, Zagreba, Rijeke, Zadra, Splita i Osijeka povezali su se u špagi dugoj 1 349 metara. Osječki gimnastičari i gimnastičarke okupili su se u subotnje podne na pješačkom mostu te stvorili spektakularan prizor koji će za vrijeme prijenosa Dobro World Cupa obići, kako se procjenjuje, 550 milijuna kućanstava diljem svijeta.

Tradicija je to koja u Osijeku traje od 2017., a ove su je godine uz direktora Dobro World Cupa Vladimira Mađarevića, gimnastičare Roberta Seligmana i Aurela Benovića, te brojne druge posjetitelje – obišli i Dragan Vulin i Jasenka Crnković, zamjenici osječkog gradonačelnika.

– Dvanaesti put po redu u našem gradu održava se Dobro World Cup, jedan od najvećih i najvažnijih događaja ne samo u sportskom smislu, a znamo koliko je važan na svjetskoj razini, nego i u onome što on znači za naš grad, a to je više od 500 ljudi koji će ovdje boraviti – poručio je zamjenik gradonačelnika Vulin.

Hrvatski gimnastički savez i Gimnastičko društvo Osijek–Žito uputili su zahvale Gimnastičkom klubu Marjan u Splitu, Gimnastičkom klubu Salto iz Zadra, Gimnastičkom klubu Rijeka, Z.T.D. Hrvatski Sokol iz Zagreba, Gimnastičkom klubu Marijan Zadravec – Macan iz Čakovca i Turističkim zajednicama navedenih gradova na pomoći oko organizaciji ovoga događaja.

Podsjetimo kako će se ovogodišnje 12. izdanje DOBRO World Cupa Osijek, jedne od etape u kalendaru Svjetske gimnastičke federacije, održati od 10. do 13. lipnja. Premda se gimnastička natjecanja u Gradskom vrtu neće moći pratiti uživo, oba finalna dana (subota 12. lipnja od 13 sati, nedjelja 13. lipnja od 11,45 sati) uživo će prenositi Drugi program HRT-a. Signal iz Osijeka i dvorane Gradski vrt otići će u cijeli svijet.

Glavni organizator DOBRO World Cupa i ove godine su Hrvatski gimnastički savez i Gimnastičko društvo Osijek- Žito, uz pokroviteljstvo Grada Osijeka, Osječko – baranjske županije, Žito Grupe, Hrvatskog gimnastičkog saveza, Ministarstva turizma i sporta te Hrvatske turističke zajednice.

Skip to content