Najčitatelj 2016. – Miroslav Brođanac

Objavljeno: 24.02.2017

Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek već sedmu godinu za redom organizira svečanost proglašenja Najčitatelja Posudbenog odjela za odrasle u 2016., a sve u duhu promicanja knjige i kulture čitanja.

Miroslavu Brođanac – Najčitatelju 2016. nagradu i prigodnu plaketu uručili su Dubravka Pađen Farkaš, ravnateljica GISKO-a i Vladimir Ham, zamjenik gradonačelnika grada Osijeka.

Ravnateljica Pađen Farkaš istaknula je kako je Miroslav Brođanac u 2016. godini pročitao ukupno 185 knjiga različitih žanrova.
Zamjenik gradonačelnika naglasio je kako mu je iznimno drago što danas, unatoč modernoj tehnologiji, ljubav prema knjizi i dalje postoji te ljudi i dalje čitaju knjige. Zaželio je Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici Osijek i našim sugrađanima da to tako i ostane. Zahvalio se svim djelatnicima Knjižnice na njihovom trudu i radu, jer smatra da bez osmjeha i dobrog pristupa prema sugrađanima koji posjećuju GISKO i posuđuju knjige ili druge sadržaje, sigurno ne bi bilježili ovakve rezultate te kako broj pročitanih knjiga gospodina Brođanca može biti poticaj i drugima.
Najčitatelj Brođanac zahvalio se na čestitkama i na prigodnom poklonu izdavačke kuće „Naklade Ljevak“.

Bila je ovo prigoda podsjetiti naše sugrađane kako čitanje knjiga predstavlja vrlo važan segment kulture grada.

Skip to content