Najbolji hrvatski snajperisti odmjerili snage na osječkom Pampasu

Objavljeno: 20.10.2019

Povodom Dana neovisnosti Republike Hrvatske na osječkom su se Pampasu u subotu okupili najbolji snajperisti iz cijele Hrvatske. Riječ je o Memorijalu hrvatskih snajperista – GROM, koji se održava već desetu godinu zaredom, a predstavlja vrsno natjecanje najelitnijih postrojbi oružanih snaga RH, specijalne policije i hrvatskih branitelja.

Osječani su tako imali jedinstvenu priliku vidjeti najmoderniju vojnu i policijsku opremu i naoružanje, kao i revijalnu taktičko-pokaznu vježbu oružanih snaga RH, s nadlijetanjem borbenih zrakoplova i skokovima padobranaca. Istovremeno su tijekom dana zadruge hrvatskih branitelja izlagale svoje proizvode.

Uime Grada Osijeka, sudionike je uz dobrodošlicu pozdravio predsjednik Gradskog vijeća Željko Požega, dok im je, otvarajući Memorijal, mirnu ruku i oštro oko poželio Darko Nađ, predsjednik županijske podružnice Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata.

U sklopu Groma, hrvatskim zatočenicima koncentracijskih logora dodijelila se nagrada za životno djelo ”Ivica Repušić”. Nagrada, inače, nosi naziv poginulog pripadnika Specijalne jedinice policije Orao, a dodjeljuje se za doprinos u stvaranju hrvatske neovisnosti pojedincima ili skupinama.

Skip to content