Najavljen OSIJEK DRONE EXPO – 2. hrvatski sajam dronova

Objavljeno: 21.03.2019

Na današnjoj tiskovnoj konferenciji najavljen je drugi po redu Osijek Drone Expo koji će se održati u dvorani Gradski vrt od 10. do 11. svibnja. Uime pokrovitelja manifestacije, okupljene su pozdravili predsjednik Gradskoga vijeća Grada Osijeka Željko Požega; župan Ivan Anušić uime Osječko-baranjske županije koja se ove godine uključila u projekt; Alen Vukašinović uime gradske tvrke Osječki sajam, Saša Lamza uime Poduzetničkog inkubatora Bios i Srđan Kovačević uime tvrtke Orqa te Goran Bajić i Sergej Ivasović, predstavnici tvrtke M San – generalnoga sponzora.

Osijek Drone Expo sastavljen je od tri zasebna, ali tematski povezana događaja: sajamsko-izložbeni dio, konferencija i utrka dronova. Nakon uspješne organizacije prvog Osijek Drone Expoa, ogranizatori su uvidjeli kako sajamski prostor na streljani Pampas postaje neuvjetan za uspješniju organizaciju događaja, stoga su odlučili Osijek Drone Expo 2019. organizirati u Nastavno športskoj dvorani Gradski vrt.
U ovom atraktivnom prostoru smjestit će se sajamsko-izlagački dio te uzbudljiva utrka dronova – u posebno preuređenoj velikoj dvorani. Jedna tribina osigurat će 1200 gledateljskih mjesta, dok će ostatak dvorane poslužiti za kreiranje senzacionalne drone race staze.

Ove godine očekuje se i daleko veća posjećenost; prema procjeni organizatora – više od 5000 posjetitelja na sajamskom prostoru, 250 sudionika na konferenciji i oko 1500 gledatelja na utrci dronova.
Predsjednik Gradskoga vijeća Željko Požega ponajprije je čestitao organizatoru, gradskoj tvrtki Osječki sajam, a potom zahvalio i ostalim partnerima te sponzorima. Požega je naglasio i kako se ovaj iznimno popraćeni događaj savršeno uklapa u plan Grada o Osijeku kao gradu sajma i sajmovanja.

Skip to content