Najavljen 23. Pannonian Challenge

Objavljeno: 17.03.2022

Snažan i bogat noćnim, zabavnim programom kao nekada, od 15. do 19. lipnja ove godine održat će se 23. Pannonian Challenge na istoj lokaciji kao i proteklih godina, na lijevoj obali Drave uz Kopiku. Pored sporta, ove godine naglasak će biti na kulturi, točnije na inovativnim glazbenim sadržajima u čemu će sudjelovati i svjetski poznata osječka DJ-ica i producentica Sunčica, popularna Insolate. Sve to kao i cjelokupan program najavio je na današnjoj konferenciji za javnost direktor festivala Jurica Barać. Uz njega su bili predstavnici sponzora kao i institucija koje podržavaju ovu manifestaciju, državni tajnik Ministarstva turizma i sporta Tomislav Družak, župan Ivan Anušić i zamjenik gradonačelnika Dragan Vulin.
Župan Anušić je uz naglašavanje turističkog potencijala Pannoniana, iskazao zadovoljstvo što se ova manifestacija ponovno planira sa svim svojim sadržajima koji su se održavali prije pandemije uzrokovane COVID-19 virusom.
– Osijek je postao prepoznatljiv po Pannonian Challengeu. Ti sportovi su postali olimpijske discipline, a sve se konačno vraća se u punom obliku. To je Pannonian na zadovoljstvo svih nas koji volimo ekstremne sportove, a i na zadovoljstvo turističkih ureda koji će upisati više noćenja. Ovo događanje nije samo sportsko, ono ima svoj turistički značaj. Osijek će biti vidljiv u cijelom svijetu i posjetitelji će moći vidjeti sve turističke potencijale ne samo Osijeka nego i Osječko-baranjske županije što je dodana vrijednost ovoj manifestaciji, rekao je Anušić.
I Vulin je istaknuo zadovoljstvo što se Pannonian ponovno vraća u punom obujmu sa svim zabavnim i društvenim aktivnostima.
– Pannonian Challenge živi Osijek, živi urbanu kulturu, živi ekstremni sport, a s druge strane Osijek živi Pannonian Challenge. To su neodvojive cjeline jer Pannonian je izuzetno važan brand Grada Osijeka. Osijek je i ovime dokazao da je Grad sporta i to ne samo onih mainstream nego i ekstremnih koji su izuzetno atraktivni za gledatelje, rekao je Vulin.
Vulin je također uz zahvalu svima onima koji su sve ove godine radili na ovaj manifestaciji još jednom naglasio da imaju punu podršku Grada u svim daljnjim aktivnostima.
Inače, sportski dio natjecanja sastoji se od amaterskih i profesionalnih natjecanja u disciplinama skate, inline, romobil i BMX Freestyle.

Skip to content