NAJAVA DOGAĐANJA ZA 16. RUJNA 2022.

Objavljeno: 15.09.2022

DAN HRVATA IZ VOJVODINE U OSIJEKU: ,,OSIJEKU S POTPISOM, HRVATI IZ VOJVODINE”

U 11:00 sati  Gradonačelnik Osijeka Ivan Radić zajedno sa županom Osječko-baranjske županije Ivanom Anušićem primit će izaslanstvo Hrvatskog nacionalnog vijeća u Republici Srbiji na čelu s predsjednicom Vijeća Jasnom Vojnić te predsjednikom Demokratskoga saveza Hrvata u Vojvodini i hrvatskim zastupnikom u Skupštini Srbije Tomislavom Žigmanovom.

U 11:30 sati  Izjave za medije.

– Kulturni centar Osijek, Ulica Kneza Trpimira 2/A

U 12:00 sati  Predsjednik Gradskog vijeća Vladimir Ham nazočit će predstavljanju bloka u časopisu Književna revija pod nazivom ,,Suvremeno dijalektalno pjesništvo na novoštokavskoj ikavici među Hrvatima u Bačkoj”.

– Filozofski fakultet Osijek (Mala svečana dvorana), Ulica Lorenza Jägera 9

U 17:00 sati  Zamjenik gradonačelnika Dragan Vulin nazočit će otvorenju izložbe ,,150 godina Bunjevačkih i šokačkih novina i Bunjevačke i šokačke Vile”.

– Kulturni Centar Osijek

U 17:30 sati  Zamjenik gradonačelnika Dragan Vulin sudjelovat će na tribini ,,Društveno-politički položaj Hrvata u Srbiji – stanje i perspektive”.

– Kulturni Centar Osijek

U 20:00 sati  Gradonačelnik Ivan Radić nazočit će Svečanoj akademiji: “Osijeku s potpisom, Hrvati iz Vojvodine” u kojoj  sudjeluje više od stotinu gostiju iz Petrovaradina, Monoštora, Subotice, Tavankuta i Novog Sada.

– Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku,  Županijska ulica 9

KONFERENCIJA ZA MEDIJE: EUROPSKI TJEDAN MOBILNOSTI

U 11:00 sati  Zamjenik gradonačelnika Dragan Vulin sudjelovat će na konferenciji za medije povodom Europskog tjedna mobilnosti.

– Stara pekara

PREDSTAVLJANJE MONOGRAFIJE O IVANKI BOLJKOVAC

U 17:00 sati  Zamjenica gradonačelnika Jasenka Crnković nazočit će predstavljanju monografije o Ivanki Boljkovac.

– Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku, Županijska ulica 9

Skip to content