Najava 13. osječkog Ferivi polumaratona

Objavljeno: 30.03.2017

Želja organizatora za brojkom od 1.000 prijavljenih trkača se ispunila, jer trenutno je za star s Trga A. Starčevića u subotu prijavljeno 1.216 trkača (820 polu maratonaca i 396 za utrku građana).

Ova brojka pokazuje kako polumaraton raste, a upravo to smo kao organizatori i željeli. Značajan pomak vidljiv je na utrci građana što je i prioritet. Prijave su zaključene, no na dan utrke na licu mjesta, na Trgu Ante Starčevića moći će se prijaviti svi oni koji se još budu željeli natjecati- poručio je Damir Černić – glavni organizator polumaratona iz Maraton klub Hrvatski Sokol Osijek, na danas održanoj konferenciji za novinare.

Zamjenik gradonačelnika Denis Ambruš napomenuo je da svi oni koji su iz atletike ili svijeta sporta znaju da je ovo jedan pokret zdravog života, kako za bivše tako i za aktivne sportaše. Ovo je jedna urbana utrka, gradska utrka ulicama grada Osijeka i to onim najljepšim dijelom Europske avenije. Dodao je da Grad Osijek kao suorganizator svake godine nastoji pronaći rješenja kako bi još kvalitetnije prezentirali značaj ovog polumaratona i podigli ga na međunarodnu razinu koju svi želimo. Upravo radi toga, iduće godinu trasa će obuhvatiti i turistički fenomen grada – područje oko Zoo vrta, kao i turistički biser grada Osijeka – baroknu Tvrđu prolaskom trkača kroz Vodena vrata.

Kao zamjenik gradonačelnika ali i kao rekreativac, kojemu će ovo biti treći put da sudjeluje na Ferivi polumaratonu pozvao je sve građane i sve drage goste grada Osijeka da se sukladno svojim mogućnostima priključe utrci građana na 5 kilometara ili sudjelovanjem u cijelom polumaratonu ili barem bodrenjem natjecatelja.

Veslač VK Iktus David Šain kazao je kako je Ferivi polumaraton jedno veliko natjecanje i kako će kao sportaš uvijek podržati tako veliku sportsku manifestaciju i priredbu. Dodao je kako trčanje u svojoj kondicijskoj pripremi prakticira zaista često, posebice zimi kroz treninge. Na ovom Ferivi polu maratonu pridružit će se utrci građana, jer je trenutno 5 km puno bliže njegovim veslačkim pripremama.

Ferdo Kraljević , direktor Ferivi Sporta rekao je kako je izrazito ponosan na do sada učinjeno i to prije svega zahvaljujući organizacijskom timu, volontera, Crvenom križu, Atletskom klubu i građanima. Siguran je kako će iz godine u godinu utrka privući još više ljudi, između ostaloga i zahvaljujući promjeni trase. Pozvao je građane da se pridruže i ukoliko ne trče, da pljeskom bodre natjecatelje koji će doći trčati u grad Osijek jer ovo je tipična osječka priča- poručio je.

Skip to content