Na Trgu Ante Starčevića održana 19. akcija “Sigurno do cilja”

Objavljeno: 16.09.2019

Na Trgu Ante Starčevića održala se 19. akcija „Sigurno do cilja“. Mališani iz osječkih osnovnih škola okupili su se kako bi kroz igru naučili pravila ponašanja u prometu i tako na siguran način započeli početak školske godine.

-U akciji sudjeluju Zajednica tehničke kulture grada Osijeka kao organizator te Zajednica tehničke kulture Osječko-baranjske županije, Auto-moto klub Slavonac, Odjel prevencije Policijske Uprave Osječko-baranjske županije, Oldtimer klub Osijek koji je ovdje izložio dio svojih automobila i Automodelarski klub Osijek – istaknula je Terezija Blekić, voditeljica Centra tehničke kulture Osijek.

Svoje vještine upravljanja elektroautomobilom na daljinsko upravljanje pokazali su po tri predstavnika učenika nižih razreda osnovnih škola Svete Ane, Franje Krežme, Antuna Mihanovića i Vladimira Becića. Zadatak i svrha je provesti autić kroz stazu s preprekama, s tim da naglasak nije na brzini već točnosti.

-Ova akcija ima dva glavna cilja. Prvi je da naše mlade osvijestimo da postaju sudionici u samome prometu, a najlakše je da kroz igru, zabavu i natjecanja nesvjesno uče ono što im je najvažnije, a to je ne da se kreću brzo već sigurno. S druge strane ova akcija svim vozačima u Osijeku javlja da je počela školska godina i da moraju obratiti dodatnu pozornost na djecu kojih je sve više na prometnicama – izjavio je zamjenik gradonačelnika Boris Piližota.

Nakon neizvjesnih vožnji zamjenik gradonačelnika uručio je nagrade onim najboljima. Treće mjesto osvojio je Karlo Kovačević iz OŠ Vladimir Becić. Pobjednika je odlučivala finalna utrka u kojoj je Tia Jandrok iz OŠ Vladimir Becić zauzela drugu poziciju, a prvi je bio Niko Pejić iz OŠ Antuna Mihanovića.

Veličina slova