Na Srednjiki obnovljena atletska staza, nogometni kavez te igrališta za košarku i odbojku

Objavljeno: 03.04.2024

Na Srednjoškolskom igralištu završeni su radovi na obnovi košarkaškog i odbojkaškog igrališta, atletske staze i nogometnog kaveza. Radovi su obuhvatili postavljanje novih podloga, mrežica i umjetne trave, bojanje ograda i sprava za vježbanje, kao i saniranje javne rasvjete. Ukupna vrijednost radova je 85 tisuća eura.

Izvijestio je to u srijedu osječki gradonačelnik Ivan Radić prilikom obilaska radova, podsjetivši kako je prošle godine u suradnji s Hrvatskim nogometnim savezom uloženo 55 tisuća eura za uređenje novog nogometnog terena s umjetnom travom.

– U međuvremenu smo riješili i elektroinstalacije te stolariju u zgradi na Srednjoškolskom igralištu, pa dolazimo do ulaganja od 185 tisuća eura u protekle dvije godine. Riječ je o najvećem i najčešće korištenom javnom igralištu u gradu, stoga mi je izuzetno drago što smo uložili tolika sredstva i što svakodnevno imamo velik broj posjetitelja i rekreativaca, što djece, što starijih – istaknuo je gradonačelnik Radić.

Dodao je kako je iz gradskog proračuna za sport izdvojeno 300 tisuća eura više nego prethodne godine, a čak 600 tisuća eura više nego 2021. godine.

– Ravnomjerno ulažemo u sve dijelove grada, pa tako i u sportske sadržaje. U Donjem gradu rekonstruirali smo Olimpiju, prvi puta nakon više od pola stoljeća, gdje smo napravili novo nogometno igralište za mali nogomet, odnosno rukometno igralište s tribinama, obnovili reflektore, kućice i sve ostalo, a u tijeku su radovi i na glavnom igralištu na Olimpiji. Također, rekonstruirali smo igralište na Sjenjaku, te igralište u Donjem gradu na Vijencu Murse. Napravili smo prvi olimpijski bazen u povijesti grada Osijeka, prvi puta nakon gotovo pola stoljeća rekonstruirali Copacabanu. Velike planove imamo za dalje – poručio je gradonačelnik.

Među projektima u planu, izdvojio je postavljanje sprava za vježbanje na Vijencu Murse, rekonstrukciju sportske infrastrukture NK Radnik i Grafičar u Josipovcu, te NK Slavonac u Tenji, kao i obnovu tenjskog javnog igrališta.

– Jedini smo veliki grad koji stipendira prijevoz sportaša svih dobrih skupina. Uveli smo i stipendije za sportaše pete i šeste kategorije, a stipendiramo i vrhunske te darovite sportaše. Prošle godine preuzeli smo na upravljanje naš stadion Gradski vrt, koji ćemo kroz ITU mehanizam rekonstruirati. Krećemo i u obnavljanje parka i dvorane Zrinjevac, tako da su uistinu velika ulaganja u sport. Napominjem i da su nas 2021. godine zatekla jako loša kvartovska igrališta, koja ćemo također obnavljati – kazao je gradonačelnik Radić.

Alen Nađsombat, predsjednik Zajednice osječkog sporta, rekao je kako broje gotovo 6000 članova, od kojih je oko 3300 djece u sportskim klubovima te oko 10 000 rekreativaca.

– Siguran sam da će znati iskoristiti sve ove sadržaje koje nam pruža ”Srednjika”, naše centralno mjesto za razvoj sporta u gradu. Sretan sam što živim u gradu koji prepoznaje važnost sporta i ulaže u sportske objekte. I ove je godine povećan iznos za sport, gotovo 250 tisuća eura usmjereno je prema Zajednici osječkog sporta, odnosno za razvoj sporta – rekao je Nađsombat.

Skip to content