Na Sjenjaku obnovljena igrališta za košarku i nogotenis. Uskoro izgradnja novog dječjeg igrališta

Objavljeno: 12.11.2022

Centralno košarkaško igralište uz Šetalište Joze Petovića na Sjenjaku u cijelosti je obnovljeno. Radove vrijedne oko 200.000 kuna izvele su gradske tvrtke Unikom i Športski objekti, a u subotu ih je obišao osječki gradonačelnik Ivan Radić.

– Stavljena je nova podloga, nasipan kamen, postavljeni su rubnjaci i novi sloj asfalta. Također su iscrtane linije i postavljeni novi koševi. Ovdje se nalaze još dva terena koja su također uređena. Prvi je prenamijenjen za nogotenis na kojem su iscrtane linije i postavljena je mreža. Na drugom igralištu, koje je košarkaško, također su iscrtane linije i obnovljeni su koševi – pojasnio je gradonačelnik Radić.

Dodao je kako je na Šetalištu Joze Petovića u sadnice i urbanu opremu uloženo oko 230.000 kuna. Posađeno je 30 novih stabala, a uskoro kreće i postavljanje novih klupa s naslonima i koševa za otpad.

– Uz košarkaško igralište na Sjenjaku uskoro krećemo i sa izgradnjom dječjeg igrališta. Vrijednost radova je 400.000 kuna i trebali bi biti gotovi do kraja prosinca – najavio je gradonačelnik.

– Jako smo sretni da danas otvaramo ovo predivno košarkaško igralište, ali i ostala igrališta koja su uređena na Sjenjaku u prethodnom razdoblju. Gradska četvrt Novi grad kao jedna od najvećih u Osijeku zaslužuje ovakva igrališta. Jako puno djece je na igralištima, i upravo to i želimo, poticati sport. Športski objekti sustavno ulažu u igrališta kojima upravljaju, čak 17, i želimo svima osigurati uvjete da mogu izaći iz svojih domova i baviti se sportom – poručio je direktor Športskih objekata Robert Seligman.

Skip to content