Na Pravnom fakultetu u Osijeku otvorena međunarodna znanstvena konferencija socijalnog rada TiSSA

Objavljeno: 28.08.2023

Na Pravnom fakultetu Osijek u ponedjeljak je otvorena međunarodna znanstvena konferencija socijalnog rada pod nazivom TiSSA. Konferencija okuplja akademike i stručnjake iz cijelog svijeta, a tijekom šest dana trajanja na predavanjima i izlaganjima sudjelovat će više od 120 sudionika iz 28 zemalja svijeta.

Profesor Rudi Roose sa sveučilišta Ghent u Belgiji i predsjednik Međunarodne akademije socijalnog rada i društva konferenciju organizira već 20 godina, svaki put u drugoj državi.

– Ove smo godine u Osijeku, što mi je neizmjerno drago jer ovdje vlada dobra dinamika socijalnog rada, mnogo je doktoranada od kojih možemo puno naučiti, ali i razmijeniti znanje. Društvo se danas suočava s brojnim izazovima poput rastućeg siromaštva, samoizolacije čovjeka i neosviještenosti o mentalnom zdravlju. TiSSA konferencijom nastoji steći nova znanja od Osječana, upoznati kolege iz Europe i uspostaviti buduća partnerstva kako bi osigurala kolektivnu podršku socijalnim radnicima, ali i lokalnoj zajednici – rekao je Roose.

Predsjednica lokalnog organizacijskog odbora Gordana Horvat s Pravnog fakulteta Osijek istaknula je važnost konferencije u kontekstu buduće suradnje koju mogu ostvariti s ostalim sveučilištima, u vidu Erasmusa ili neke druge razmjene studenata.

Zamjenica gradonačelnika Osijeka Jasenka Crnković izrazila je veliko zadovoljstvo što se ovakva međunarodna konferencija odvija upravo u Osijeku.

– U ovih nekoliko dana posjetit će nas akademici i sveučilišni profesori iz 28 zemalja svijeta. Što se tiče studija Socijalnog rada na Pravnom fakultetu, Grad Osijek je tu potpora od samog početka s obzirom da smo potpisali sporazum o suradnji, pri čemu je Upravni odjel za socijalnu zaštitu, umirovljenike i zdravstvo platforma za praktični rad studentima socijalnog rada tijekom jednog semestra – istaknula je Crnković.

Zamjenik župana Josip Miletić čestitao je svima koji su sudjelovali u organizaciji konferencije čiji su ciljevi razvoj znanosti socijalnog rada, umrežavanje i povezivanje akademske zajednice na međunarodnoj razini.

– Uvjeren sam da će ovogodišnja konferencija uroditi brojnim znanstvenim člancima i radovima te da će se na ovaj način dodatno osnažiti naše Sveučilište, ali i djelovanje stručnjaka iz područja socijalnog rada. Osječko-baranjska županija prepoznaje specifičnosti te društvene grane te kontinuirano radi na poboljšanju socijalnih usluga, a to će činiti i u budućnosti – kazao je Miletić.

Skip to content