Na Pampasu otvoreno Svjetsko prvenstvo u samostrelu

Objavljeno: 12.07.2017

Izvrsna organizacija i gostoprimstvo uvijek su bile kvalitete koje su opisivale sportska događanja u Osijeku. Streljaštvo, kao najstariji registrirani sport u Osijeku i Hrvatskoj, gaji dugu tradiciju vrhunskih natjecanja. Grad Osijek prvi je put domaćin svjetskog prvenstva u samostrelu.- poručio je gradonačelnik Ivan Vrkić jučer na svečanom otvorenju natjecanja na osječkom Pampasu.

Do subote ovdje će nastupiti ukupno 200 strijelaca iz 14 zemalja, a Hrvatsku će predstavljati 16 natjecatelja koji će pokušati obraniti čak 6 zlatnih medalja sa Svjetskog prvenstva od prije dvije godine.

Uoči otvorenja, predstavnike Svjetske samostrelske federacije u Gradskoj upravi primila je zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš S obzirom da je grad Osijek kolijevka hrvatskog sporta i da je davne 1784. godine upravo u Osijeku i osnovano Građansko streljačko društvo, kao prvo sportsko društvo u Hrvatskoj, izuzetno nam je drago, naglasila je zamjenica Gamoš, da je GSD Osijek 1784. zadržalo isti naziv i nastavilo tradiciju sporta u našemu gradu. Međunarodna svjetska streljačka federacija (ISSF) kao i europska (ESC) gradu Osijeku, nakon tri izvrsno organizirana Europska prvenstva u streljaštvu, ponovno ukazuju povjerenje, a ove će godine na Pampasu nastupiti najbolji svjetski strijelci u samostrelu, u disciplinama field i match.

Romana Radić, Jasenka Mađarević

Skip to content