Na Pampasu otvoren 23. osječki jesenski sajam

Objavljeno: 02.10.2020

Osječki jesenski sajam otvorio je svoja vrata posjetiteljima kojima će tijekom tri sajamska dana svoje proizvode i usluge predstaviti oko 200 izlagača. U otvorenju manifestacije koja se održava na sajamskom prostoru Pampas od danas do 4. listopada, sudjelovala je zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš. Pozdravljajući izlagače i posjetitelje uime gradonačelnika Ivana Vrkića, zamjenica gradonačelnika uputila je i zahvalu Osječkom sajmu koji je u zahtjevnim epidemiološkim okolnostima uspio organizirati 23. osječki jesenski sajam.
-Tradicionalna je to priredba u našem gradu, manifestacija s predznakom poljoprivrede, prehrane, graditeljstva, stanovanja i opremanja. U okviru sajma se održava i Nacionalno ocjenjivanje kvalitete meda kao i izložba ženskog poduzetništva te izložba braniteljskog poduzetništva. Uistinu kvalitetan, sadržajan program i vjerujem da će posjetitelji uživati u ponudi, a oni koji se bave poduzetništvom i obrtništvom da će tijekom ove sajamske priredbe otvoriti neke nove poslovne prilike i buduće suradnje. – kazala je Žana Gamoš.

Zamjenica gradonačelnika ujedno je izrazila zadovoljstvo najavivši i potpisivanje Ugovora o izgradnji Gospodarskog centra.
– Uistinu sam zadovoljna da ćemo nakon dugo vremena pripreme potrebne dokumentacije, danas potpisati Ugovor o partnerstvu Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije o izgradnji Gospodarskog centra koji će, uz ostalo, biti novo mjesto susreta i novo mjesto sajmovanja u gradu. Gospodarski centar je velika prilika za grad, županiju i našu regiju koja pokazuje da samo suradnjom i zajedništvom možemo ostvariti i realizirati velike projekte u ovom našem lijepom slavonsko-baranjskom podneblju. – naglasila je zamjenica gradonačelnika.

Značaj izgradnje Gospodarskog centra istaknuo je i osječko-baranjski župan Ivan Anušić.
-Bitno je naglasiti da Osijek kao centar istoka Hrvatske, kao četvrti grad po veličini u Hrvatskoj mora biti zamašnjak svakog gospodarskog, društvenog, političkog, kulturnog i sportskog života u ovom dijelu Hrvatske. Ovaj projekt koji smo najavili, postavit će grad Osijek na višu razinu, govorimo naravno o sajmovanju, ali i svim onim aktivnostima i sadržajima koji se tiču poduzetništva i obrtništva i svega što je potrebno i što se veže uz sajmove. – istaknuo je župan Ivan Anušić koji je ujedno pozvao sve da poštuju epidemiološke mjere.

Zahvalu organizatorima koji su realizirali sajam uputila je i pomoćnica ministrice poljoprivrede Jelena Đugum, a 23. osječki jesenski sajam otvorila je ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Nataša Tramišak.
– Velika povijest, veliko iskustvo i velika tradicija sajmovanja u gradu Osijeku, Osječkog sajma, više od 20 godina, što zapravo govori o važnosti i potrebama organizacije sajamskih događanja. Upravo prepoznajući te potrebe i značaj, kako bi ovo mjesto susreta ponude i potražnje, poslovnih susreta i kreiranja novih budućih poslovnih planova dobilo jači smisao, i imalo mogućnosti kreiranja i međunarodnih manifestacija u Osijeku, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU podržava inicijativu Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka za izgradnju novog gospodarskog centra odnosno novog sajamskog i kongresnog prostora u Osijeku. – rekla je ministrica Nataša Tramišak te poželjela uspješan rad svima koji su na Pampasu predstavili svoje proizvode.

Inače, ulaz na jesensku sajamsku manifestaciju je slobodan, a svi posjetitelji dobrodošli su na sajamski prostor Pampas od danas do 4. listopada u vremenu od 10 do 19 sati.

Skip to content