Na osječkom Trgu slobode veselo i šareno, stigli i Moto zečevi

Objavljeno: 16.04.2022

U sklopu manifestacije „Uskrs u Osijeku“ na Trgu slobode održana je Kreativna radionica za djecu i mlade. U ukrašavanju pisanica sudjelovali su i mladi iz 10-ak europskih zemalja koji u sklopu ERASMUS-a borave u Osijeku.

U ukrašavanju najveće osječke pisanice pomogao je i gradonačelnik Ivan Radić.

„Draga djeco, dragi roditelji- sve vas srdačno pozdravljam i zahvaljujem što ste došli na Trg slobode kako bi Uskrs u Osijeku učinili još bogatijim.

Poseban pozdrav upućujem mladima iz 10 europskih zemalja koji će u sklopu ERASMUS-a Uskrs dočekati u Osijeku i koji su danas ovdje s nama. Dosita želim da se osjećate kao kod svoje kuće i da uživate u hrvatskim, ali i osječkim uskrsnim običajima.

Jedan osječki običaj je svakako i dolazak motoriziranih zečeva. Vjerujem da ih s nestrpljenjem očekujete. Moto zeke bit će s nama za koji trenutak.

Nakon najljepšeg Adventa, već sad sam siguran da Osijek ima i najljepši Uskrs. Za to ste zaslužni vi, draga djeco. Vjerujem da ćemo svi zajedno, s ovoga mjesta poslati najljepše uskrsne slike iz Osijeka.

Vama i Vašim obiteljima , sretan i blagoslovljen Uskrs. Uživajte u blagdanima i proljetnim praznicima.”. istaknuo je osječki gradonacelnik Radić u svom pozdravnom govoru.

Vrhunac veselog druženja bio je dolazak Moto zeka koji su dodatno podgrijali atmosferu na Trgu slobode.

Skip to content