Na osječkom Pampasu nastupit će 1500 sportaša iz 48 europskih zemalja

Objavljeno: 22.02.2021

Na osječkoj streljani Pampas od 23. svibnja do 6. lipnja ove godine održat će se Europsko prvenstvo u streljaštvu. Tim su povodom ministar obrane Republike Hrvatske Mario Banožić i predsjednik Hrvatskog streljačkog saveza Hubert Kišpal u ponedjeljak 22. veljače potpisali Sporazum o pružanju potpore Oružanih snaga RH organizaciji Europskog prvenstva u streljaštvu. Sporazum je u ime Grada Osijeka ranije potpisao i gradonačelnik Ivan Vrkić.

Potpisivanju Sporazuma na osječkoj streljani Pampas nazočio je državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Tomislav Družak, predsjednik Županijske skupštine Osječko-baranjske županije Dragan Vulin, zamjenica gradonačelnika Osijeka Žana Gamoš, tajnik Građanskog streljačkog društva ,,Osijek 1784″ i direktor organizacije natjecanja Zoran Ćelić te drugi.

Riječ je o Sporazumu temeljem kojeg će Hrvatska vojska pružiti potporu u organizaciji i provedbi Europskog prvenstva u streljaštvu izvođenjem inženjerijskih radova u kompleksu streljane Pampas. Predviđeno trajanje radova je 30-ak dana, a materijalna sredstva za provedbu tih radova osigurat će Grad Osijek i Hrvatski streljački savez.

Čestitavši organizatorima, ministar Banožić zaželio je uspješnu organizaciju i provedbu predstojećeg Europskog prvenstva u streljaštvu, te posebno zahvalio Hrvatskom streljačkom savezu na dosadašnjoj iznimno kvalitetnoj suradnji s Ministarstvom obrane i Hrvatskom vojskom. Podsjetio je kako je Hrvatska vojska u mnogim zahtjevnim situacijama dokazala svoje sposobnosti, od potresa do pandemije, istaknuvši da će sudjelovanjem u organizaciji ovoga prvenstva, još jednom pokazati da je spremna pomoći i na drugim područjima.

– Hrvatska vojska sigurno će svoje sposobnosti dokazati i kod vas na terenu u pripremi ovoga iznimnog sportskog događaja – rekao je ministar, izrazivši zadovoljstvo mogućnošću doprinosa ovom natjecanju koji će biti na čast Osijeku, Osječko-baranjskoj županiji te cijeloj Slavoniji.

Zamjenica gradonačelnika Osijeka Žana Gamoš napomenula je kako je Grad Osijek za EPSO 2021. izdvojio ukupno pola milijuna kuna, od čega za pripremu natjecanja još prošle godine 200 tisuća kuna te 300 tisuća iz ovogodišnjega proračuna. Podsjetila je i kako je prema Strategiji razvoja sporta grada Osijeka 2020.-2030. predviđena dogradnja osječke streljane Pampas.

Tajnik Građanskog streljačkog društva „Osijek 1784“ i direktor organizacije natjecanja Zoran Ćelić iznio je detalje natjecanja istaknuvši kako se očekuje dolazak 1500 sportaša i 500 osoba u pratnji iz 48 europskih zemalja. Sportaši će se kroz ukupno 16 natjecateljskih dana natjecati u 78 različitih disciplina.

Podsjetimo kako je Osijek domaćin Europskog prvenstva u streljaštvu bio već 1985., 2009., 2013. i 2019. godine, a ovogodišnje je prvenstvo najveće streljačko natjecanje do sada.

 

HINA/Grad Osijek

Skip to content