Na osječkom KulenDayzu 2019. oko 700 sudionika

Objavljeno: 02.09.2019

Danas održana novinska konferencija u Svečanoj dvorani Akademije za umjetnost i kulturu pobliže je predstavila bogata događanja 11. regionalne informatičke konferencije KulenDayz, koja se održava od 6. do 8. rujna 2019. u Rektoratu na prostoru osječke Tvrđe.

Organizatori konferencije – MS Community, Osijek Software City, PMI Hrvatska i Poduzetnički inkubator BIOS – odlučili su zadržati prepoznatljivi koncept trodnevnog KulenDayza s 10 smjerova, 10 preconf treninga te 70 predavanja. Mnogobrojne teme, ponajprije development, IT Pro, Data i Cloud, pokrivaju i smjerove dizajna, igara, techa te iznimno popularnog projektnog menadžmenta.

-Jedanaestu godinu zaredom, ovaj događaj ima veliko značenje za osječku IT zajednicu i naš grad u cjelini. KulenDayz okuplja niz sudionika od Osijek Software Citya, FERIT-a, Sveučilišta, udruga, pojedinaca i tvrtki. Veliko je značenje ove konferencije i u turističkom pogledu te u pogledu promocije Osijeka u Republici Hrvatskoj, srednjoj i jugoistočnoj Europi. – istaknula je zamjenica gradonačelnika Osijeka Žana Gamoš i dodala, da utoliko ne treba čuditi što se ova regionalna informatička konferencija tradicionalno održava uz potporu i sponzorstvo Grada Osijeka.

U suorganizaciji KulenDayza 2019. koji će okupiti oko 700 sudionika od ove godine sudjeluje i Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku s Akademijom za umjetnost i kulturu. Suradnja s Akademijom logična je posljedica propulzivnosti osječkog IT sektora i otvorenosti Akademije koja umjetnost oduvijek nastoji približiti realnom sektoru.

-Organizatori ovog događanja pitali su nas možemo li pokrenuti modul za one sadržaje koji im u realnom sektoru trebaju. Ostali smo ugodno iznenađeni, odmah se pokrenuli i mislim da će od ove akademske godine krenuti izborni modul predmeta Dizajn kreativnih interakcija, gdje bismo studentima omogućili pristup primjeni umjetnosti u konkretnoj proizvodnji kreativnih industrija i softverskih priča koje se ovdje primjenjuju. – rekla je između ostaloga dekanica Akademije prof. dr. sc. Helena Sablić Tomić.

Uz glavni program, 7. rujna u Domu tehnike održat će se paralelno događanje za djecu sudionika 11. regionalne informatičke konferencije – KulenDayz Kids, na koju se mogu prijaviti djeca školskog uzrasta.

Skip to content