Na osječkoj ”Srednjiki” održan Telemach Dan sporta

Objavljeno: 12.05.2022

Telemach Dan sporta održan je u četvrtak u Osijeku na prepunom igralištu Srednjike gdje su se okupili osnovnoškolci iz cijelog Osijeka i nadmetali u graničaru i atletici, ali se i educirali o ekologiji i očuvanju okoliša.

U svečanom programu paljenja plamena Igara sudjelovali su Dragan Vulin, zamjenik osječkog gradonačelnika, Dubravko Ižaković, glavni tajnik Sportske zajednice Osječko-baranjske županije i izaslanik Župana, Robert Seligman, predstavnik Odsjeka za sport Grada Osijeka i Alan Kerže, pomoćnik glavnog tajnika Zajednice sportskih udruga Osijeka.

Zamjenik Vulin izrazio je zadovoljstvo što se okupio velik broj djece, ističući kako je bavljenje sportom pravi put za njihov razvoj i odvraćanje od loših navika. Zahvalio je organizatorima i dodao kako Grad Osijek podupire Sportske igre mladih te da će to nastaviti činiti i ubuduće.

Baklju je u pratnji mladih osječkih sportaša donio Antonio Krajinović, član Kickboxing kluba Sveti Duh i najbolji sportaš grada u 2021. godini.

U atletskom dijelu programa slavili su Lana Barišić, Roko Čes, Fabian Šmit i Klara Zeko. Svi pobjednici iz Osijeka izborili su odlazak na završno nadmetanje Sportskih igara mladih, koje će se i ovog ljeta održati u Splitu. Najspretnije i najsretnije ekipe u Osijeku bili su Zrinjevac i Retfala.

 

Skip to content