Na Kopiki održana uspješna 3u1 manifastacija: Sunset Run, BikeOS i Gumiranje

Objavljeno: 25.08.2019

Grad Osijek, Turistička zajednica grada Osijeka, Tržnica d.o.o. Osijek, PU Osječko-baranjska, Run4Fun, Osječka tvornica ideja i Zagrebačka banka organizirali su tri istovremena događaja na jednoj lokaciji koja su različite naraštaje uz pregršt sporta i radosti zabavljala do jutarnjih sati.

Osijek je, naime, jučer po prvi put ugostio utrku Sunset Run, a da Osječani vole uz zalazak sunca trčati najljepšom šetnicom u Hrvatskoj, potvrdilo je i oko 500 trkača koji su s Kopike krenuli u humanitarnu trku preko pješačkoga mosta. Istovremeno, poznati urbani bike festival okupio je rekreativce i ljubitelje omiljenog osječkog prijevoznog sredstva – bicikla. U okviru BikeOSa, organizatori i partneri nastavili su dvogodišnju tradiciju sinergije zdrave hrane, zdravog načina života i sporta, a sve je začinila biciklistička olimpijada čiji je pobjednik osvojio bicikl. U ovu zanimljivu priču objedinjavanja različitih događaja uključila se i Osječka tvornica ideja organiziravši prvo Gumiranje na kojem je više od 50 ljudi biciklima pedaliralo uzvodno, da bi se potom na različitim gumenim plovilima spustili Dravom nizvodno do Kopike te izazvali oduševljenje kupača na vrućem dravskom pijesku, kao i svih usputnih prolaznika. Ako je suditi prema interesu i zadovoljstvu građana, ovo bio mogao biti početak jedne živahne tradicije već poznatoga rinovanja.

Dodamo li ovim događajima i turistički razgled grada biciklima u organizaciji TZ grada Osijeka, kao i večernji party elektronske glazbe – Osječani su uistinu dobili programski raskošnu i dinamičnu subotu, zbog koje je osječki dogradonačelnik Boris Piližota ponosno čestitao svim sudionicima manifestacije te izrazio zadovoljstvo ishodom ove suradnje:

-Manifestacija je ispunila sva naša očekivanja, a sudeći po posjećenosti i komentarima, vjerujem da su se i građani nauživali. Premještanje BikeOSa s trga uz povezivanje s humanitarnom utrkom i Gumiranjem, očigledno je bio uspješan recept za izvrsnu zabavu. Drago mi je da smo zajedničkim naporom uspjeli iznjedriti ovako raskošan događaj, a on je uvertira u konac kolovoza te završnu Osječku ljetnu noć i Osječko ljeto mladih – kojima ćemo zaokružiti dinamično ljeto u našem gradu.

Skip to content