Na Europskom prvenstvu u streljaštvu oko 1200 natjecatelja

Objavljeno: 07.05.2021

Europsko prvenstvo u streljaštvu u Osijeku “EPSO 2021.” okupit će od 23. svibnja do 6. lipnja oko 1200 natjecatelja i 500 službenih osoba iz 56 zemalja. Natjecanja će se odvijati u 78 službenih disciplina, a na području Slavonije već su popunjeni raspoloživi smještajni kapaciteti – izvijestili su u petak organizatori.

Ministar obrane Mario Banožić rekao je na konferenciji za novinare da je Hrvatska vojska radila na pripremi terena za postavljanje infrastrukture, a pripadnici Kopnene vojske pripremali su teren i izvodili inženjerijske radove u kompleksu streljane Pampas.
– Zadaća je obavljena u roku od 30 dana. Nakon toga su se pripadnici Hrvatske vojske uključili u obavljanje ostalih radova, i bit će ovdje prisutni za vrijeme natjecanja – dodao je ministar, te ocijenio kako Slavonija i Baranja kroz ovakva događanja imaju priliku potaknuti rekreativni turizam.

Uz ministra obrane na konferenciji su sudjelovali i ravnatelj Uprave za sport u Ministarstvu turizma i sporta Krešimir Šamija, župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić, zamjenica gradonačelnika Osijeka Žana Gamoš i predsjednik Hrvatskog streljačkog saveza Hubert Kišpal.

Ravnatelj Uprave za sport u Ministarstvu turizma i sporta Krešimir Šamija zahvalio je svim organizatorima koji su uložili napore da u uvjetima pandemije organiziraju “EPSO 2021.” te istaknuo kako je Osijek domaćin triju od ukupno 16 velikih sportskih priredbi koje financira ovo Ministarstvo.

– Ministarstvo će nastaviti pomagati sve koji uspješno promoviraju Hrvatsku i hrvatski sport. Ovo je iznimno vrijedan događaj i u kontekstu turizma te prepoznavanja Slavonije kao destinacije s velikim turističkim potencijalom – poručio je Šamija.

Župan Ivan Anušić naglasio je kako organizacija ovako velikog sportskog natjecanja donosi ogromne koristi za grad Osijek, Osječko-baranjsku županiju, ali i cijelu Hrvatsku.

– Jedan od njih je vidljivost na europskoj i svjetskoj sceni, a iako nema gledatelja, održavanje sportskih priredbi je izuzetno važno jer one pokazuju našu kvalitetu, ponudu i turističke potencijale. Natjecatelji i njihova pratnja sutra će možda doći kao turisti i pronosit će glas o svemu što su ovdje doživjeli – kazao je župan te zahvalio svima na organizaciji.

Zahvale dionicima ovoga velikog događaja uputila je i osječka dogradonačelnica Žana Gamoš te istaknula kako je Osijek još jednom pokazao da se veliki projekti mogu odlično organizirati i realizirati kada se za jedan cilj udruže snage.

– Svakako treba zahvaliti i našem Građanskom streljačkom društvu 1784 na dugoj tradiciji, odličnim rezultatima i organiziranosti kluba. Uz potporu Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije, dvaju ministarstava i Hrvatskog streljačkog saveza, doveli su ovaj događaj u naš grad koji je svojom veličinom te brojem sudionika i posjetitelja veliki izazov u ovim neizvjesnim epidemiološkim vremenima – rekla je zamjenica Gamoš.

Zaključila je kako je Grad Osijek u Strategiji razvoja sporta grada Osijeka predvidio izgradnju infrastrukture u kojoj bi se ubuduće odvijali ovako veliki događaji te da Europsko prvenstvo u streljaštvu, uz svjetski gimnastički kup i festival ekstremnih sportova “Pannonian Challenge”, uistinu pokazuje kako je Osijek sportski grad, spreman i odgovoran i u ovim nenormalnim epidemiološkim danima.

Skip to content