Mjesec dana do novog DOBRO World Cupa Osijek

Objavljeno: 25.04.2019

Ususret Svjetskom kupu u gimnastici DOBRO World Cup Osijek 2019., u Sokol centru Osijek održana je konferencija za novinare na kojoj je potanje ocrtan ovogodišnji Kup. ,,Svijet u Osijeku, Osijek i svijet uz gimnastiku i vrhunski športski događaj!” – tako su ukratko organizatori opisali Svjetski kup u gimnastici DOBRO World Cup Osijek koji već cijelo desetljeće u grad na Dravi dovodi najbolje gimnastičare iz cijele Europe i svijeta na službenu etapu Svjetskog gimnastičkog kupa.

Ovogodišnje – jedanaesto – izdanje DOBRO World Cupa održat će se od 22. do 26. svibnja 2019. i ponovno će okupiti olimpijske, svjetske i europske osvajače medalja, a mnogobrojnim gledateljima u dvorani Gradski vrt iznova donijeti priliku za uživajem u fantastičnim izvedbama najboljih gimnastičara i gimnastičarki svijeta. Među njima, domaćoj publici, i dalje najdraži ostaju članovi i članice hrvatske gimnastičke vrste – Robert Seligman, Tin Srbić, Filip Ude, Anton Kovačević, Ana Đerek i drugi, koji će zasigurno i ove godine dati sve od sebe da publiku oduševe svojim nastupima.

Okupljene na današnjoj konferenciji za novinare – uime Grada Osijeka – pozdravio je dogradonačelnik Boris Piližota i naglasio kako je Grad od samih početaka uključen i usko vezan uz ovaj izniman športski događaj koji je s vremenom, uz ogroman trud i entuzijazam svih dionika, postao još jedan osječki zaštitni znak. Kao nekadašnji športaš, Piližota je ovom prigodom izrazio svoju potporu i divljenje prema osječkim gimnastičarima i gimnastičarkama imajući u vidu uloženi tjelesni napor da bi se došlo do profesionalnog bavljenja športom. Dogradonačelnik je ujedno pozvao Osječane da svojom nazočnošću i navijanjem podupru osječku gimnastiku i nadolazeći DOBRO World Cup u nadi da će Osijek i ove godine poslati besprijekornu sliku grada u svijet.

Neizostavan dio DOBRO World Cupa Osijek i ove će godine biti Gastro&Wine&Music Festival  FEELGOOD WEEKEND koji će 24. i 25. svibnja u Parku Petra Krešimira IV. svojim okusima, mirisima i zvucima očarati sve Osječane, ali i sve goste Osijeka i DOBRO World Cupa. Ponuda gastro delicija, vrhunskih vina i piva ni ovoga puta neće nikoga ostaviti ravnodušnim, a to je i krajnji cilj – da svi koji (za)vole Osijek, u njega ostanu zaljubljeni do kraja.

Pokrovitelji natjecanja i ove godine su Grad Osijek, Osječko – baranjska županija, Žito grupa, Središnji državni ured za šport i Hrvatska turistička zajednica.

Skip to content