Manifestacija ”Slavonijo, u jesen si zlatna” od posebnog je interesa za Grad Osijek

Objavljeno: 03.09.2023

Nekoliko stotina sudionika i tisuća posjetitelja iz svih krajeva Slavonije posljednja tri dana okupilo se u Tenji gdje je održana 19. po redu kulturno-tradicijska manifestacija ”Slavonijo, u jesen si zlatna”.

Manifestacija u organizaciji KUD-a “Josip Šošić” i ove je godine donijela bogat kulturno-umjetnički, pjevački, tamburaški i gastronomski program, a u subotu su je posjetili i gradonačelnik Osijeka Ivan Radić te zamjenik župana Mato Lukić.

– Manifestacija je ove godine pod posebnim pokroviteljstvom Grada Osijeka. U Tenju ulažemo značajna sredstva. Tako smo dosad sanirali i obnovili Osječku ulicu, Ulicu Vjekoslava Hengla i Svete Ane, a radit ćemo i Ulicu Augustina Tina Ujevića – rekao je gradonačelnik istaknuvši da su već započeli radovi na rekonstrukciji Savske ulice kao i na izgradnji dječjeg vrtića u Tenji.

– Izvođač je uveden u posao, radovi su vrijedni 1,8 milijuna eura, od čega je oko milijun eura bespovratnih sredstava. I ove smo godine smo prebrodili situaciju s brojem djece u vrtiću u Tenji tako što smo u Pastoralnom centru napravili dvije skupine. I u budućnosti planiramo velike investicije ovdje, poput izgradnje biciklističke staze kroz centar Tenje, što će se financirati iz ITU mehanizma, kao i uređenje Adice u Tenji – dodao je gradonačelnik Radić.

Zamjenik župana Mato Lukić istakao je kako ova manifestacija predstavlja vrijedno očuvanje tradicije i običaja našeg kraja.

– Drago mi je da, kao i u drugim mjestima naše županije, ova smotra privlači veliki broj građana. Na taj način prenosimo naše osobite vrijednosti na mlađe generacije, a mladih je ovdje zaista puno, zajedno sa njihovim roditeljima – zaključio je.

Skip to content