Ljepota u različitosti: Projekt Eco-Herit@ge Matters

Objavljeno: 07.03.2022

Zamjenica gradonačelnika Jasenka Crnković nazočila je primanju učenika i učitelja iz Portugala, Grčke, Italije i Rumunjske u okviru Erasmus + projekta Eco-Herit@ge Matters kojega provodi Osnovna škola „Retfala“.

OŠ „Retfala“ domaćin je u ožujku gostima iz sedam različitih europskih zemalja u sklopu dvaju međunarodnih Erasmus+ KA2 projekata, Eco-Herit@ge Matters i The Power of Understanding. Oba su projekta započela školske 2019./2020. godine, a njihovo se trajanje odužilo zbog pandemije i nemogućnosti putovanja tijekom 2020. godine.

Zamjenica Crnković je poželjela svim sudionicima dobrodošlicu u Osijek i Osječko-baranjsku županiju, a riječ je o ravnateljima, nastavnicima i učenicima iz Portugala, Grčke, Italije i Rumunjske koji će u narednih 5 dana imati priliku kroz edukaciju upoznati našu ekološku baštinu.
Zamjenica ujedno naglašava da projekti ove vrste, osim što su dobri za razmjenu obrazovnih praksi, učenicima također omogućuju upoznavanje kultura i tradicija drugih zemalja. Na takav način djeca mogu puno saznati o različitim nacijama i kulturama, a susret sa stvarnim ljudima im pomaže da uvide ljepotu u našim različitostima, a posebice stoga što su djeca oduvijek bila naši najbolji ambasadori.

Skip to content