LIKAR donirao slike Zakladi Srce grada Osijeka

Objavljeno: 12.12.2017

Radi se o slikama iz fundusa Udruge, ali i onima nastalima posebno kao dar Zakladi, a čiji će prihod od aukcijske prodaje biti njoj i namijenjen .
Slike su za tu prigodu bile izložene u Art klubu Muzeja likovnih umjetnosti , inače prostoru koje LIKAR koristi za svoju djelatnost.
Gradonačelniku Ivanu Vrkiću te predsjedniku i upravitelju Zaklade, Vladimiru Hamu i Romanu Kristiću, u ime svih članova slike je uručila predsjednica Udruge Nives Trauber. Uz riječi zahvalnosti na vrijednoj donaciji gradonačelnik je istaknuo kako se radi o izuzetno kvalitetnim radovima, čiji je izričaj uvelike nadrastao amaterske pojmove, iako se radi o samoukim umjetnicima.
Podsjetimo, Zakladu „Srce grada Osijeka“ osnovao je Grad Osijek u želji pomoći obiteljima slabijeg imovinskog stanja i djeci iz tih obitelji, djeci samohranih roditelja kao i djeci bez roditelja i roditeljske skrbi. Od tada Zaklada prikuplja sredstva i stvara trajne zalihe imovine u vidu donacija, sponzorstava ili sredstava iz lokalnih i EU fondova. Nakon provedenog natječaja u ožujku ove godine već je dodijeljeno prvih 15 studentskih stipendija, a krajem studenoga raspisan je novi natječaj.

Skip to content